About: Technologie indukčního předehřevu pro objemové dělení tyčí na strojních nůžkách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Induction coil produces magnetic field and the field induces eddy currents in the workpiece. These currents produce Joule heat. The current distribution within the workpiece is called the skin effect and is and penetration depth is called the skin depth. The skin depth depends on the workpiece material properties. The ratio of the skin depth to the workpiece characteristic length shows type of heating. Small ratio defines quenching while high ratio defines mass heating. For high ratios efficiency of induction heating is decreasing. The frequency for mass heating should be higher slightly than the minimal frequency (MF). For frequencies higher than MF the heating efficiency increases slowly while for lower frequencies than MF the heating efficiency decreases rapidly. In considered case is heating temperature maximal 350°C. The minimal frequency is than about 200Hz. For this reason was designed new technology of induction preheating that allows heating whole worpiece volume. (en)
  • Velikost průniku charakterizuje parametr hloubka vniku naindukovaných proudů, která je funkce frekvence a teplotně závislých materiálových vlastností. Porovnáním hloubky vniku a charakteristického rozměru vsázky (pro tento případ je to průměr) je možné usoudit, zda jde o povrchové kalení (pokud je hloubka vniku mnohem menší, než charakteristický rozměr), nebo zda je materiál průzařný (pokud je hloubka vniku větší, než charakteristický rozměr). V případě, že je materiál průzařný, tak se účinnost indukčního ohřevu snižuje. Frekvence ohřevu při požadavku na prohřev materiálu by měla být nad minimální frekvencí. Při zvyšování frekvence nad minimální frekvenci, se účinnost ohřevu zvyšuje jen málo, při snižování naopak účinnost ohřevu rychle klesá. Pro uvažovaný případ, kdy se vsázka ohřívá na teploty do 350°C se minimální frekvence pohybuje okolo 200Hz.Za tímto účelem byla navržena nová technologie indukčního předehřevu, která umožňuje prohřev celého objemu vsázky. Zároveň dochází i k jejímu rovnoměrnému prohřevu. Pomoci vhodně navrženého tvaru induktoru, frekvence induktoru, délky induktoru a výkonu induktoru lze rovnoměrný ohřev vsázky dosáhnout.
  • Velikost průniku charakterizuje parametr hloubka vniku naindukovaných proudů, která je funkce frekvence a teplotně závislých materiálových vlastností. Porovnáním hloubky vniku a charakteristického rozměru vsázky (pro tento případ je to průměr) je možné usoudit, zda jde o povrchové kalení (pokud je hloubka vniku mnohem menší, než charakteristický rozměr), nebo zda je materiál průzařný (pokud je hloubka vniku větší, než charakteristický rozměr). V případě, že je materiál průzařný, tak se účinnost indukčního ohřevu snižuje. Frekvence ohřevu při požadavku na prohřev materiálu by měla být nad minimální frekvencí. Při zvyšování frekvence nad minimální frekvenci, se účinnost ohřevu zvyšuje jen málo, při snižování naopak účinnost ohřevu rychle klesá. Pro uvažovaný případ, kdy se vsázka ohřívá na teploty do 350°C se minimální frekvence pohybuje okolo 200Hz.Za tímto účelem byla navržena nová technologie indukčního předehřevu, která umožňuje prohřev celého objemu vsázky. Zároveň dochází i k jejímu rovnoměrnému prohřevu. Pomoci vhodně navrženého tvaru induktoru, frekvence induktoru, délky induktoru a výkonu induktoru lze rovnoměrný ohřev vsázky dosáhnout. (cs)
Title
  • Technologie indukčního předehřevu pro objemové dělení tyčí na strojních nůžkách
  • Technologie indukčního předehřevu pro objemové dělení tyčí na strojních nůžkách (cs)
  • Induction preheating technology for volume cutting of bars with shearing machine (en)
skos:prefLabel
  • Technologie indukčního předehřevu pro objemové dělení tyčí na strojních nůžkách
  • Technologie indukčního předehřevu pro objemové dělení tyčí na strojních nůžkách (cs)
  • Induction preheating technology for volume cutting of bars with shearing machine (en)
skos:notation
  • RIV/26316919:_____/13:#0000467!RIV14-MPO-26316919
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • zvýšení produktivity, snížení zmetkovitosti, zvýšení konkurenceschopnosti
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 110049
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26316919:_____/13:#0000467
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VZT1300007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • induction heating, preheating, cutting (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [593DF45F283E]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • K tomuto výsledku není uzavřena licenční ani jiná obdobná smlouva, výsledek je využíván ve smyslu smlouvy o využití výsledků VaV ze dne 27. 6. 2013 s firmou Kovárna VIVA, a.s., IČ 46978496; Vavrečkova 5330 760 01 Zlín; (ZAK1306026); kontakt - Ing. Josef Hodek, Ph.D.; tel.č.:+420 337 197 321
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Urbánek, Miroslav
  • Motyčka, Petr
  • Kövér, Michal
  • Hodek, Josef
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software