About: Zařízení pro posouzení rozptýlené výztuže z PP vláken v cementových kompozitech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Methods and apparatus for assessing dispersion of the fibrous reinforcement in cementitious composites assesses the extent of occurrence of lumps and thereby determining uniformity of segregation ( dispersion ) of the fibers in the composite , it is important for assessing the quality of the composite material . Options assessment of clusters and assessment of occurrence of fibers in a cement matrix composites are limited. It assessed the presence of fibers on the fracture assessment and distribution within the investigated sample - the homogeneity of segregation . To obtain a representative set of samples fault device is proposed where the sample was broken in a defined manner on fractions equivalent size. Use of a gear crimping attachment - it is a two jaw tooth lock which when depressed infer mechanical stress on the thin layer of material at locations defined tooth pitch . Pressure effects will be breaking material on the longitudinal fractions of uniform width. These may subsequently be placed in the molding extension transversely (ie about 90 degrees relative to the initial position in the previous step ) and further compressing fractions are formed approximately square in shape with approximately the same size . (en)
  • Metodika a zařízení pro posouzení rozptýlení vláknité výztuže v cementových kompozitech posuzuje míru výskytu shluků a tím i stanovení rovnoměrnosti rozmísení (rozptýlení) vláken v kompozitu, to je důležité pro hodnocení kvality kompozitního materiálu. Možnosti posouzení vzniku shluků a posouzení rovnoměrnosti výskytu vláken v cementové matrici kompozitu jsou omezené. Je posuzována přítomnost vláken na lomu a posouzení distribuce v rámci zkoumaného vzorku – homogenity rozmísení. Pro získání reprezentativního souboru zlomových vzorků je navrženo zařízení, kdy je vzorek rozlámán definovaným způsobem na zlomky ekvivalentní velikosti. Využití zubového lisovacího nástavce – jedná se o dvě čelisti se zubovým zámkem, které při stlačení vyvozují mechanické namáhání tenké vrstvy materiálu v místech definovaných roztečí zubů. Tlakovým působením dojde k rozlámání materiálu na podélné zlomky jednotné šířky. Ty mohou být následně umístěny do lisovacího nástavce příčně (tedy o 90 stupňu vůči výchozí poloze v předešlém kroku) a dalším stlačením jsou vytvořeny zlomky přibližně čtvercového tvaru s přibližně stejnou velikostí.
  • Metodika a zařízení pro posouzení rozptýlení vláknité výztuže v cementových kompozitech posuzuje míru výskytu shluků a tím i stanovení rovnoměrnosti rozmísení (rozptýlení) vláken v kompozitu, to je důležité pro hodnocení kvality kompozitního materiálu. Možnosti posouzení vzniku shluků a posouzení rovnoměrnosti výskytu vláken v cementové matrici kompozitu jsou omezené. Je posuzována přítomnost vláken na lomu a posouzení distribuce v rámci zkoumaného vzorku – homogenity rozmísení. Pro získání reprezentativního souboru zlomových vzorků je navrženo zařízení, kdy je vzorek rozlámán definovaným způsobem na zlomky ekvivalentní velikosti. Využití zubového lisovacího nástavce – jedná se o dvě čelisti se zubovým zámkem, které při stlačení vyvozují mechanické namáhání tenké vrstvy materiálu v místech definovaných roztečí zubů. Tlakovým působením dojde k rozlámání materiálu na podélné zlomky jednotné šířky. Ty mohou být následně umístěny do lisovacího nástavce příčně (tedy o 90 stupňu vůči výchozí poloze v předešlém kroku) a dalším stlačením jsou vytvořeny zlomky přibližně čtvercového tvaru s přibližně stejnou velikostí. (cs)
Title
  • Zařízení pro posouzení rozptýlené výztuže z PP vláken v cementových kompozitech
  • Zařízení pro posouzení rozptýlené výztuže z PP vláken v cementových kompozitech (cs)
  • Facilities for assessing diffuse reinforcement of PP fibers in cement composites (en)
skos:prefLabel
  • Zařízení pro posouzení rozptýlené výztuže z PP vláken v cementových kompozitech
  • Zařízení pro posouzení rozptýlené výztuže z PP vláken v cementových kompozitech (cs)
  • Facilities for assessing diffuse reinforcement of PP fibers in cement composites (en)
skos:notation
  • RIV/26284928:_____/13:#0000009!RIV14-TA0-26284928
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01010948)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Bylo zjištěno, že parametry vláken dosažené při výrobě na lince s navrženým zařízením jsou srovnatelné s parametry vláken, která byla vyrobena pomocí laboratorního prototypu. Navržené zařízení umožňuje výrazné zvýšení objemu produkce PP vláken s plazmovou úpravou. Předpokládaná cena 1 kg PP vláken upravených nízkoteplotním plasmatem je 140 Kč/kg. Zavedením technologie se předpokládá roční zvýšení objemu výroby o 2 %, zvýšení exportu o 3 %.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 118186
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26284928:_____/13:#0000009
http://linked.open...terniIdentifikace
  • detekce vláken
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • polypropylene fibers; conctere (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [931AE7A9B0D4]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Jedná se o funkční vzorek, který byl vyvinut v rámci řešení projektu TA01010948 Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu. Příjemce projektu: Vysoké učení technické v Brně, IČO 216305. Vysoká škola. Sídlo: Antonínská 548/1, Brno 601 90. Spolupříjemce: Masarykova univerzita, IČO: 00216224. Vysoká škola. Sídlo:Brno-střed, Žerotínovo nám. 9, PSČ 60177 Spolupříjemce: KrampeHarex CZ s.r.o., IČO: 262 84 928 Spisová značka: C 41618 vedená u Krajského soudu v Brně Den zápisu: 29.04.2002. Sídlo: Ostrovačice, Osvobození 234, PSČ 664 81 Smlouva mezi Vysokým učením technickým v Brně, Masarykovou universitou a KrampeHarex CZ s.r.o. byla podepsána dne 30.4.2011 . Zařízení zubového lisovacího nástavce – jedná se o dvě čelisti se zubovým zámkem, které při stlačení vyvozují mechanické namáhání tenké vrstvy materiálu v místech definovaných roztečí zubů. Tlakovým působením dojde k rozlámání materiálu na podélné zlomky jednotné šířky.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bodnárová, Lenka
  • Hela, Rudolf
  • Kopkáně, Daniel
  • Sťahel, Pavel
  • Herka, Petr
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software