About: Equipment for surface treatment of polypropylene fibers for use in concrete action of low-temperature plasma in in-line mode     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • It is a device using barrier discharges for plasma treatment of polypropylene fibers for use in concrete. As the plasma generator is used DCSBD electrodes. Plasma part of the pilot plant is equipped with an electrode cooling and adjustment of refrigeration and insulation oil, which is currently under vacuum. This system provides good performance in continuous operation until power 700 W / electrode. Electrodes were tested with a high voltage source 14 kHz, 28 kHz, 50 kHz and 80kHz, but it is possible to use different frequencies in the range 5-100 kHz. Cooling capacity cooling system for electrode 5 is 10kW. The entire pilot plant is designed to allow plasma treatment of fibers 24h/day and has been tested in continuous operation for 20 days. (en)
  • Jedná se o zařízení využívající bariérové výboje pro plazmovou úpravu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu. Jako plazmový generátor je použito DCSBD elektrod. Plazmová část poloprovozního zařízení je vybavena systémem chlazení elektrod a úpravy chladícího a izolačního oleje, který je v současnosti pod vakuem. Tento systém umožňuje dobrou funkci v kontinuálním provozu až do výkonu 700 W/elektrodu. Elektrodové systémy byly testovány se zdroji vysokého napětí 14 kHz, 28 kHz 50 kHz a 80kHz, ale je možné použít i jiné frekvence v rozsahu 5 - 100 kHz. Chladící kapacita chladícího okruhu pro 5 elektrod je 10kW. Celé poloprovozní zařízení je konstruováno tak aby umožňovalo plazmovou úpravu vláken 24h/den a bylo testováno v nepřetržitém provozu po dobu 20 dní.
  • Jedná se o zařízení využívající bariérové výboje pro plazmovou úpravu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu. Jako plazmový generátor je použito DCSBD elektrod. Plazmová část poloprovozního zařízení je vybavena systémem chlazení elektrod a úpravy chladícího a izolačního oleje, který je v současnosti pod vakuem. Tento systém umožňuje dobrou funkci v kontinuálním provozu až do výkonu 700 W/elektrodu. Elektrodové systémy byly testovány se zdroji vysokého napětí 14 kHz, 28 kHz 50 kHz a 80kHz, ale je možné použít i jiné frekvence v rozsahu 5 - 100 kHz. Chladící kapacita chladícího okruhu pro 5 elektrod je 10kW. Celé poloprovozní zařízení je konstruováno tak aby umožňovalo plazmovou úpravu vláken 24h/den a bylo testováno v nepřetržitém provozu po dobu 20 dní. (cs)
Title
  • Equipment for surface treatment of polypropylene fibers for use in concrete action of low-temperature plasma in in-line mode (en)
  • Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu v in-line režimu
  • Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu v in-line režimu (cs)
skos:prefLabel
  • Equipment for surface treatment of polypropylene fibers for use in concrete action of low-temperature plasma in in-line mode (en)
  • Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu v in-line režimu
  • Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu v in-line režimu (cs)
skos:notation
  • RIV/26284928:_____/12:#0000012!RIV14-TA0-26284928
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01010948)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Bylo zjištěno, že parametry vláken dosažené při výrobě na lince s navrženým zařízením jsou srovnatelné s parametry vláken, která byla vyrobena pomocí laboratorního prototypu. Navržené in-line zařízení umožňuje výrazné zvýšení objemu produkce PP vláken s plazmovou úpravou. Předpokládaná cena 1 kg PP vláken upravených nízkoteplotním plasmatem je 140 Kč/kg. Zavedením technologie se předpokládá roční zvýšení objemu výroby o 2 %, zvýšení exportu o 3 %.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 181942
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26284928:_____/12:#0000012
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DCSBD plazma
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plasma treatment; low plasma treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [13ABBC62D7FD]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Jedná se o technologii, která byla vyvinuta v rámci řešení projektu TA01010948 Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu. Příjemce projektu: Vysoké učení technické v Brně, IČO 216305. Vysoká škola. Sídlo: Antonínská 548/1, Brno 601 90. Spolupříjemce: Masarykova univerzita, IČO: 00216224. Vysoká škola. Sídlo:Brno-střed, Žerotínovo nám. 9, PSČ 60177 Spolupříjemce: KrampeHarex CZ s.r.o., IČO: 262 84 928 Spisová značka: C 41618 vedená u Krajského soudu v Brně Den zápisu: 29.04.2002. Sídlo: Ostrovačice, Osvobození 234, PSČ 664 81 Smlouva mezi Vysokým učením technickým v Brně, Masarykovou universitou a KrampeHarex CZ s.r.o. byla podepsána dne 30.4.2011 . Plazmová část poloprovozního zařízení je vybavena systémem chlazení elektrod a úpravy chladícího a izolačního oleje, který je v současnosti pod vakuem. Takový systém umožňuje dobrou funkci v kontinuálním provozu až do výkonu 700 W/elektrodu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bodnárová, Lenka
  • Hela, Rudolf
  • Kopkáně, Daniel
  • Sťahel, Pavel
  • Válek, Jaroslav
  • Herka, Petr
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software