About: A set of face fiber cement composites with self-cleaning properties     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě laboratorních testů byla vyvinuta receptura pro kompozit se samočisticími vlastnostmi. Nositelem samočisticích vlastností je vybraný práškový fotokatalyticky aktivní TiO2, který byl přimíchán do pojiva kompozitu na bázi bílého portlandského cementu. Během přípravy kompozitu dochází k nabohacení pohledové strany kompozitu o částice TiO2. Jedná se o přípravu, při které je premix vyléván do forem, kdy se jemný podíl pojiva včetně částic TiO2 v omezené míře vyplavuje směrem ke spodní části kompozitu, která je zároveň stranou pohledovou. Kompozity s širším průřezem byly navrženy jako dvojvrstvé, kdy tenká pohledová strana obsahovala částice TiO2, zatímco zbytek kompozitu byl bez přídavku TiO2. Samočisticí schopnost kompozitů byla testována jednak laboratorně, tak ve venkovních podmínkách. Na základě vyvinuté receptury byla připravena sada převážně plošných vláknocementových kompozitů různých tvarů a velikostí s vysokou pohledovou stálostí a schopností samočištění.
  • Na základě laboratorních testů byla vyvinuta receptura pro kompozit se samočisticími vlastnostmi. Nositelem samočisticích vlastností je vybraný práškový fotokatalyticky aktivní TiO2, který byl přimíchán do pojiva kompozitu na bázi bílého portlandského cementu. Během přípravy kompozitu dochází k nabohacení pohledové strany kompozitu o částice TiO2. Jedná se o přípravu, při které je premix vyléván do forem, kdy se jemný podíl pojiva včetně částic TiO2 v omezené míře vyplavuje směrem ke spodní části kompozitu, která je zároveň stranou pohledovou. Kompozity s širším průřezem byly navrženy jako dvojvrstvé, kdy tenká pohledová strana obsahovala částice TiO2, zatímco zbytek kompozitu byl bez přídavku TiO2. Samočisticí schopnost kompozitů byla testována jednak laboratorně, tak ve venkovních podmínkách. Na základě vyvinuté receptury byla připravena sada převážně plošných vláknocementových kompozitů různých tvarů a velikostí s vysokou pohledovou stálostí a schopností samočištění. (cs)
  • Based on laboratory tests, a prescription for a composite with self-cleaning properties was developed. The carrier of the self-cleaning properties is the selected powder photocatalytically active TiO2 which was mixed into the binder of the composite based on white Portland cement. During the preparation of the composite, the visible side of the composite was enriched with TiO2 particles. It is a preparation in which the premix is casted into moulds; the fine particles of binder, including limited amount of fine particles of TiO2 are washed towards the bottom of the composite, which is also the visible side. The composites with a wider cross-section were proposed as a double layer; the thin visible side contained particles of TiO2, while the rest of the composite was without the addition of TiO2. The self-cleaning properties of the composites were tested at the laboratory. Based on the developed prescription, a set of predominantly planar fiber-cement composites of various shapes and sizes with high visual stability and self-cleaning ability was prepared. (en)
Title
  • A set of face fiber cement composites with self-cleaning properties (en)
  • Sada pohledových vláknocementových kompozitů se samočisticími vlastnostmi
  • Sada pohledových vláknocementových kompozitů se samočisticími vlastnostmi (cs)
skos:prefLabel
  • A set of face fiber cement composites with self-cleaning properties (en)
  • Sada pohledových vláknocementových kompozitů se samočisticími vlastnostmi
  • Sada pohledových vláknocementových kompozitů se samočisticími vlastnostmi (cs)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/14:ROZVOJ66!RIV15-MPO-26232511
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Sada vzorků slouží jako standardy pro kompozity s dlouhodobou pohledovou stálostí. Tyto kompozity mají díky fotokatalytickým vlastnostem povrchu samočisticí schopnost a jsou si tedy schopné udržovat dlouhodobě svůj původní vzhled. Estetické vlastnosti kompozitů spojené s vysokou bělostí byly zajištěny pomocí použitého bílého cementu, TiO2 pigmentu a dalších materiálů. Kompozity mají kromě fotokatalytických vlastností také vynikající technologické parametry.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 43679
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/14:ROZVOJ66
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 09/G-RO27/2014
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • self cleaning effect; fibre cement; TiO2 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A35FE97B328C]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Jedná se o sadu pohledových vláknocementových kompozitů se samočisticími vlastnostmi, která byla vyvinuta na základě laboratorních zkoušek a testována z hlediska pohledových vlastností a odolnosti vůči zvětrávání. Samočisticí schopnost kompozitů byla testována jak laboratorně tak ve venkovních podmínkách. Smlouva dosud nebyla uzavřena, odpovědná osoba pro jednání: René Čechmánek , Výzkumný ústav stavebních hmot, a.s. IČ 26232511, Hněvkovského 65, 617 00 Brno, tel.: 513 036 090.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Boháč, Martin
  • Staněk, Theodor
  • Čechmánek, René
  • Solný, Tomáš
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software