About: Posouzení vhodnosti umělého kameniva do lehkého betonu na bázi vedlejších energetických produktů vyráběného studenou technologií     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The subject of thos work is assessment of suitability of artificial aggregate on fly - ash base manufactured by cold technology. Introduced aggregate is compared with current materials - artificial aggregate Liapor and artificial aggregate Aardelite. The influence of grain composition of particular types of aggregates and resulting characteristics of light and lacunal concrete are tested, e.g . strength characteristics, bulk density and freeze-thaw resistance. The principal aim of work is usage of secondary energetic products and therewith also possibility of reducing of ecological loading. The intention of work is proposition of nontraditional construction material from renewable sources to the next utilization in building production, e.g . as aggregate to the light or lacunal concrete. (en)
  • Předmětem řešení je posouzení vhodnosti umělého kameniva na bázi popílku vyráběného studenou technologií. Uvedené kamenivo je porovnáváno se stávajícími materiály umělým kamenivem Liapor a umělým kamenivem Aardelite. Je ověřován vliv granulometrické skladby jednotlivých typů kameniv a následné vlastnosti lehkého a mezerovitého betonu, např. pevnostní charakteristiky, objemová hmotnost a mrazuvzdornost. Hlavním cílem řešení je využití vedlejších energetických produktů a s tím i možnost snižování ekologických zátěží. Záměrem práce je navržení netradičního stavebního materiálu z obnovitelných zdrojů k dalšímu využívání ve stavební výrobě, např. jako kamenivo do lehkého nebo mezerovitého betonu.
  • Předmětem řešení je posouzení vhodnosti umělého kameniva na bázi popílku vyráběného studenou technologií. Uvedené kamenivo je porovnáváno se stávajícími materiály umělým kamenivem Liapor a umělým kamenivem Aardelite. Je ověřován vliv granulometrické skladby jednotlivých typů kameniv a následné vlastnosti lehkého a mezerovitého betonu, např. pevnostní charakteristiky, objemová hmotnost a mrazuvzdornost. Hlavním cílem řešení je využití vedlejších energetických produktů a s tím i možnost snižování ekologických zátěží. Záměrem práce je navržení netradičního stavebního materiálu z obnovitelných zdrojů k dalšímu využívání ve stavební výrobě, např. jako kamenivo do lehkého nebo mezerovitého betonu. (cs)
Title
  • Posouzení vhodnosti umělého kameniva do lehkého betonu na bázi vedlejších energetických produktů vyráběného studenou technologií
  • Posouzení vhodnosti umělého kameniva do lehkého betonu na bázi vedlejších energetických produktů vyráběného studenou technologií (cs)
  • Suitability examination of artificial aggregate into lightweight concrete on base of secondary energetic products produced by cold technology (en)
skos:prefLabel
  • Posouzení vhodnosti umělého kameniva do lehkého betonu na bázi vedlejších energetických produktů vyráběného studenou technologií
  • Posouzení vhodnosti umělého kameniva do lehkého betonu na bázi vedlejších energetických produktů vyráběného studenou technologií (cs)
  • Suitability examination of artificial aggregate into lightweight concrete on base of secondary energetic products produced by cold technology (en)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/11:CVVP0071!RIV12-MSM-26232511
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M06007)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 221713
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/11:CVVP0071
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • artificial aggregate; fly ash (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B7AA495C5762]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ledererová, Jaroslava
  • Svoboda, Miroslav
  • Vyvážil, Martin
  • Bibora, Petr
  • Rubek, Aleš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software