About: Relationship between mineralogical and petrographical composition of limestones and technological properties of special lime.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Lime used for preparation of calcium silicate filler for storage of acetylene has to have special properties. The most important for prevention of material segregation inside the acetylene gas bomb is the viscosity of the lime slurry. Together with other properties, the best results were obtained for marble from the Vitošov quarry in central Moravia. In an effort to find possible substitute for this high quality marble, other 12 limestone quarries were sampled. ISBN 978-80-87397-02-2 (en)
  • Reaktivita vápna je důležitým parametrem při posuzování vhodnosti suroviny pro jeho výrobu a optimalizaci procesu výpalu. Výzkum prováděný v tomto směru ve světě i u nás byl většinou zaměřen na nalezení vztahů mezi reaktivitou a dalšími vlastnostmi vápna, jako je porozita, objemová hmotnost, primární velikost krystalitů CaO či viskozita vápenné suspenze, a to zejména v souvislosti s podmínkami kalcinace. Náš výzkum byl zacílen především na vápna pro speciální účely, jakým je např. výroba porézních náplní pro tlakové láhve s výbušnými plyny, při níž je dosažení určitých limitních hodnot viskozity vápenné suspenze a reaktivity produktu zcela klíčové. ISBN 978-80-87397-02-2
  • Reaktivita vápna je důležitým parametrem při posuzování vhodnosti suroviny pro jeho výrobu a optimalizaci procesu výpalu. Výzkum prováděný v tomto směru ve světě i u nás byl většinou zaměřen na nalezení vztahů mezi reaktivitou a dalšími vlastnostmi vápna, jako je porozita, objemová hmotnost, primární velikost krystalitů CaO či viskozita vápenné suspenze, a to zejména v souvislosti s podmínkami kalcinace. Náš výzkum byl zacílen především na vápna pro speciální účely, jakým je např. výroba porézních náplní pro tlakové láhve s výbušnými plyny, při níž je dosažení určitých limitních hodnot viskozity vápenné suspenze a reaktivity produktu zcela klíčové. ISBN 978-80-87397-02-2 (cs)
Title
  • Relationship between mineralogical and petrographical composition of limestones and technological properties of special lime. (en)
  • Vztah mineralogicko-petrografického složení vápencové suroviny a technologických vlastností speciálního vápna
  • Vztah mineralogicko-petrografického složení vápencové suroviny a technologických vlastností speciálního vápna (cs)
skos:prefLabel
  • Relationship between mineralogical and petrographical composition of limestones and technological properties of special lime. (en)
  • Vztah mineralogicko-petrografického složení vápencové suroviny a technologických vlastností speciálního vápna
  • Vztah mineralogicko-petrografického složení vápencové suroviny a technologických vlastností speciálního vápna (cs)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/10:CIVAK153!RIV11-MSM-26232511
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M06005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 298518
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/10:CIVAK153
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • limestone; mineral composition; petrography; grain-size distribution; calcination; special lime; viscosity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FC8A19B65912]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sulovský, Petr
  • Nečas, Radovan
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software