About: Funkční vzorek – zkušební vzorky směsí pro testování nové surovinové skladby pro výpal slínku v cementárně     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Based on cement manufacture demand to use an alternative raw materials and reduce CO2 emissions 2 new types of raw meal for clinker burning were prepared. Based on raw meal calculation with use of current raw materials from cement plant and 2 alternative raw materials (kaolinite sand and heap slag) 2 raw meal samples were prepared and evaluation of their convenient properties for clinker burning were tested in laboratory. Reactivity and burnability of raw meals and calculation of CO2 emissions were tested. Clinkers were burned out from raw meals and then samples of cements were prepared. Results of laboratory tests proved that applied corrections of raw meals allow us to produce clinker and cement of high quality. The calculations of CO2 emissions were also found to be favourable especially for raw meal with content of heap slag. (en)
  • Na základě požadavků praxe o využívání alternativních surovin a snižování emisí CO2 byly pro konkrétní lokalitu navrženy 2 nové druhy skladby surovinové moučky pro výpal slínku. Na základě výpočtů surovinových skladeb s použitím stávajících surovin z cementárny a 2 alternativních surovin (odpadní kaolinitický písek a haldová struska) byly připraveny 2 zkušební vzorky surovinových mouček pro laboratorní ověření jejich vhodnosti pro výpal cementářského slínku. U mouček byla sledována jejich reaktivita a palitelnost, byl proveden výpočet emisí CO2, byly z nich vypáleny slínky a z nich připraveny zkušební cementy. Předložené výsledky laboratorních zkoušek dokázaly, že zvolenými úpravami skladby stávající surovinové moučky lze připravit velmi kvalitní slínek a cement. Příznivé jsou také výpočty úspor emisí CO2, a to zejména pro surovinovou moučku s obsahem haldové strusky.
  • Na základě požadavků praxe o využívání alternativních surovin a snižování emisí CO2 byly pro konkrétní lokalitu navrženy 2 nové druhy skladby surovinové moučky pro výpal slínku. Na základě výpočtů surovinových skladeb s použitím stávajících surovin z cementárny a 2 alternativních surovin (odpadní kaolinitický písek a haldová struska) byly připraveny 2 zkušební vzorky surovinových mouček pro laboratorní ověření jejich vhodnosti pro výpal cementářského slínku. U mouček byla sledována jejich reaktivita a palitelnost, byl proveden výpočet emisí CO2, byly z nich vypáleny slínky a z nich připraveny zkušební cementy. Předložené výsledky laboratorních zkoušek dokázaly, že zvolenými úpravami skladby stávající surovinové moučky lze připravit velmi kvalitní slínek a cement. Příznivé jsou také výpočty úspor emisí CO2, a to zejména pro surovinovou moučku s obsahem haldové strusky. (cs)
Title
  • Funkční vzorek – zkušební vzorky směsí pro testování nové surovinové skladby pro výpal slínku v cementárně
  • Samples for testing new raw meal for cement clinker burning in cement plant (en)
  • Funkční vzorek – zkušební vzorky směsí pro testování nové surovinové skladby pro výpal slínku v cementárně (cs)
skos:prefLabel
  • Funkční vzorek – zkušební vzorky směsí pro testování nové surovinové skladby pro výpal slínku v cementárně
  • Samples for testing new raw meal for cement clinker burning in cement plant (en)
  • Funkční vzorek – zkušební vzorky směsí pro testování nové surovinové skladby pro výpal slínku v cementárně (cs)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/08:CEMNES67!RIV09-MPO-26232511
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA/020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Testů slouží výrobci k posouzení dopadů změny surovinové skladby před jejím provozním zavedením a šetří tím náklady spojené s velkoobjemovými pokusy. Skladba 1 by znamenala snížení emisí CO2 o 0,4% a skladba 2 o 9,5% oproti stávajícímu stavu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 368771
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/08:CEMNES67
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SM2C
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw meal; alternative raw material; clinker burning (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AD1A76497B1B]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav stvebních hmot, a.s.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Surovinové moučky 1: alternativní surovina (odpadní kaolinitický písek) – 2,48 hm.%, sycení vápnem SLP=100, Ms=2,5, Ma=1,86. Surovinové moučky 2: alternativní surovina (haldová struska) – 10,68 hm.%, sycení vápnem SLP=97, Ms=2,2, Ma=2,5.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Staněk, Theodor
  • Těhník, Vladimír
  • Opravilová (Tomancová), Lenka
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software