About: Funkční vzorek - soubor zkušebních vzorků portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL s popílkem jako doplňující složkou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Laboratorně byl připraven soubor portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL jako zkušební testovací vzorky pro zjištění optimální skladby a jemnosti ve vztahu k technologickým vlastnostem před zavedením výroby tohoto druhu cementu v průmyslovém měřítku. Cementy byly připraveny z běžného průmyslového slínku, vápence, který splňuje požadavky ČSN EN 197-1 pro kategorii LL, elektrárenského popílku, energosádrovce a odprašků z chloridového bypasu cementářské rotační pece. Vápenec byl dávkován jako hlavní složka v množství 10 a 15 hm. %, popílek a odprašky v poměru 5 : 1 jako doplňující složka v množství 5 hm. %. Cementy byly pomlety na 3 různé měrné povrchy. Jako srovnávací standard byl připraven portlandský cement CEM I s doplňující složkou vápenec a odprašky v poměru 5 : 1 v množství 5 hm. % a CEM I s doplňující složkou popílek a odprašky v poměru 5 : 1 v množství 5 hm. %. Celkově byl připraven soubor 8 zkušebních vzorků cementů po 20 kg.
  • Laboratorně byl připraven soubor portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL jako zkušební testovací vzorky pro zjištění optimální skladby a jemnosti ve vztahu k technologickým vlastnostem před zavedením výroby tohoto druhu cementu v průmyslovém měřítku. Cementy byly připraveny z běžného průmyslového slínku, vápence, který splňuje požadavky ČSN EN 197-1 pro kategorii LL, elektrárenského popílku, energosádrovce a odprašků z chloridového bypasu cementářské rotační pece. Vápenec byl dávkován jako hlavní složka v množství 10 a 15 hm. %, popílek a odprašky v poměru 5 : 1 jako doplňující složka v množství 5 hm. %. Cementy byly pomlety na 3 různé měrné povrchy. Jako srovnávací standard byl připraven portlandský cement CEM I s doplňující složkou vápenec a odprašky v poměru 5 : 1 v množství 5 hm. % a CEM I s doplňující složkou popílek a odprašky v poměru 5 : 1 v množství 5 hm. %. Celkově byl připraven soubor 8 zkušebních vzorků cementů po 20 kg. (cs)
  • Set of laboratory samples of Portland cement with limestone CEM II/A-LL was prepared. The aim of an examination was to find optimal composition and fineness to achieve good technological properties before implementation of this type of cement into production. Cements were prepared from ordinary Portland cement clinker, limestone which meets the requirements of ČSN EN 197-1 for category LL, fly ash, FGD gypsum and rotary cement kiln chloride bypass dust. 10 and 15 wt.% of the limestone as the main constituent and 5% of fly ash together with bypass dust as minor additional constituent in ratio 5:1 were added. Cements were ground to 3 different specific surfaces. Mixture of Portland cem. with 5 wt. % of limestone and bypass dust as minor additional constituents in ratio 5:1 and another mixture of Portland cem. with 5 wt. % of fly ash and bypass dust as minor additional constituents in ratio 5:1 were used as a standard. Preparation set comprised 8 laboratory samples of cement whose weight was 20 kg each. (en)
Title
  • Funkční vzorek - soubor zkušebních vzorků portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL s popílkem jako doplňující složkou
  • Funkční vzorek - soubor zkušebních vzorků portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL s popílkem jako doplňující složkou (cs)
  • Set of laboratory samples of Portland cement with limestone CEM II/A-LL and with fly ash as minor additional constituent (en)
skos:prefLabel
  • Funkční vzorek - soubor zkušebních vzorků portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL s popílkem jako doplňující složkou
  • Funkční vzorek - soubor zkušebních vzorků portlandských cementů s vápencem druh CEM II/A-LL s popílkem jako doplňující složkou (cs)
  • Set of laboratory samples of Portland cement with limestone CEM II/A-LL and with fly ash as minor additional constituent (en)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/08:CEMNES65!RIV09-MPO-26232511
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA/020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Prvotní optimalizace skladby a jemnosti cementu. Ušetří se za testování a přistoupí až k finální optimalizaci na základě maloobjemových laboratorních výsledků. Vápenec nahrazuje portlandský slínek a má velmi dobrou melitelnost a nemusí se kupovat.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 368767
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/08:CEMNES65
http://linked.open...terniIdentifikace
  • LLCEM1M
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • blended cement; limestone (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [348FDA9B5410]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Českomoravský cement, a.s., nástupnická společnost, Mokrá
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Zkušební vzorky cementů spadajících do druhu CEM II/A-LL byly pomlety na 3 různé měrné povrchy – 360, 390 a 420 m2/kg. Všechny splnily požadavky na mechanické a fyzikální vlastnosti uvedené v ČSN EN 197-1 pro pevnostní třídu 42,5 R.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Staněk, Theodor
  • Persaň, Vladimír
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software