About: Bilological technologi EPS-EUROP     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • EPS Technologies-Europe is quite difficult using bioremediation technology to degrade contaminants in the form of hydrocarbons and their derivatives, chlorinatedcarbohydrates, PAHs and phenols activities eukaryotic organisms - yeast species Trichosporon cutaneum and Fusarium proliferatum and micromycetes Trichoderma reesei. This technology is developed for application in composting bioremediačním and decontamination areas. Applied inoculum helps digestion lignocellulose biomass and also produces non-specific enzymes that break down contaminants (RU, chlorinatedcarbohydrates, PAHs, phenols). The technology is based on the creation of optimal conditions in the reorganized environment for developing and biodegradation activity of these types of microorganisms. The microorganisms used as an energy source and building substrate carbon present in organic pollution, which is due to metabolic marches degraded organic matter (biomass), carbon dioxide and water. These organisms fall by 1 WHO hazard class, so due to the locations where the technology is used, there is no danger to people or animals to disease. (en)
  • Technologie EPS-EUROP je poměrně náročnou bioremediační technologií využívající při degradaci kontaminantů v podobě ropných látek a jejich derivátů, ClU, PAU a fenolů aktivity eukaryotních mikroorganismů – kvasinky druhu Trichosporon cutaneum a mikromycet Fusarium proliferatum a Trichoderma reesei. Tato technologie je vyvinuta pro aplikaci při bioremediačním kompostování a na dekontaminačních plochách. Aplikované inokulum pomáhá rozkladu lignocelulosové biomasy a zároveň produkuje nespecifické enzymy, které rozkládají přítomné kontaminanty (RU, ClU, PAU, fenoly). Technologie je založena na vytváření optimálních podmínek v sanovaném prostředí pro rozvoj a biodegradační činnost zmíněných druhů mikroorganismů. Uvedené mikroorganismy využívají jako zdroj energie a stavební substrát uhlík přítomný v organickém znečištění, které je díky metabolickým pochodům degradováno na organickou hmotu (biomasu), oxid uhličitý a vodu. Zmíněné mikroorganismy spadají do 1. třídy nebezpečnosti dle WHO, takže vzhledem k místům, kde je technologie využíváno, nehrozí lidem ani zvířatům nebezpečí onemocnění.
  • Technologie EPS-EUROP je poměrně náročnou bioremediační technologií využívající při degradaci kontaminantů v podobě ropných látek a jejich derivátů, ClU, PAU a fenolů aktivity eukaryotních mikroorganismů – kvasinky druhu Trichosporon cutaneum a mikromycet Fusarium proliferatum a Trichoderma reesei. Tato technologie je vyvinuta pro aplikaci při bioremediačním kompostování a na dekontaminačních plochách. Aplikované inokulum pomáhá rozkladu lignocelulosové biomasy a zároveň produkuje nespecifické enzymy, které rozkládají přítomné kontaminanty (RU, ClU, PAU, fenoly). Technologie je založena na vytváření optimálních podmínek v sanovaném prostředí pro rozvoj a biodegradační činnost zmíněných druhů mikroorganismů. Uvedené mikroorganismy využívají jako zdroj energie a stavební substrát uhlík přítomný v organickém znečištění, které je díky metabolickým pochodům degradováno na organickou hmotu (biomasu), oxid uhličitý a vodu. Zmíněné mikroorganismy spadají do 1. třídy nebezpečnosti dle WHO, takže vzhledem k místům, kde je technologie využíváno, nehrozí lidem ani zvířatům nebezpečí onemocnění. (cs)
Title
  • Bilological technologi EPS-EUROP (en)
  • Biologické technologie EPS-EUROP
  • Biologické technologie EPS-EUROP (cs)
skos:prefLabel
  • Bilological technologi EPS-EUROP (en)
  • Biologické technologie EPS-EUROP
  • Biologické technologie EPS-EUROP (cs)
skos:notation
  • RIV/25846710:_____/11:#0000003!RIV12-MPO-25846710
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-2TP1/088)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • ušetření nákladů spojených s dekontaminací
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 188348
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25846710:_____/11:#0000003
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ESP-EUROP
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Trichospon; Trichoderma; Fusarium; non-specific enezymes; bioremediation; lignocelulose biomass (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [87D016DCF1E7]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Kunovice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • GEO Group a.s., 25846710, číslo smlouvy s MPO 2A-2TP1/088, 25.7.2007, EPS s.r.o., 26295059, číslo smlouvy s MPO 2A-2TP1/088
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrdinová, Jitka
  • Minařík, Miroslav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software