About: Continuing education     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem této kapitoly je analyzovat, v jaké míře jsou dospělí zapojeni do dalšího vzdělávání v České republice a nakolik je naše země z tohoto hlediska srovnatelná s dalšími zeměmi EU. Další vzdělávání je na evropské úrovni možné porovnat díky dvěma šetřením, která byla realizována mezi roky 2003 a 2008. Starším z těchto dvou šetření je Ad-hoc modul Life-long Learning (AHM, celoživotní vzdělávání), který byl součástí Labour Force Survey (LFS, v ČR Výběrové šetření pracovních sil) v roce 2003. Od roku 2004 pak EUROSTAT připravoval nové šetření, věnované pouze vzdělávání dospělých, které bylo zpracované jednotnou metodikou. Průzkum Adult Education Survey (AES, Další vzdělávání dospělých) pak proběhl v letech 2005–2008. Kromě těchto dvou šetření je oblast dalšího vzdělávání sledována pravi-delně v rámci LFS. Tento průzkum má jen velmi omezený rozsah, na druhou stranu se provádí jednot-nou metodikou již 12 let a umožňuje tak dlouhodobé porovnání vývoje dalšího vzdělávání v zemích Evropské Unie.
  • Cílem této kapitoly je analyzovat, v jaké míře jsou dospělí zapojeni do dalšího vzdělávání v České republice a nakolik je naše země z tohoto hlediska srovnatelná s dalšími zeměmi EU. Další vzdělávání je na evropské úrovni možné porovnat díky dvěma šetřením, která byla realizována mezi roky 2003 a 2008. Starším z těchto dvou šetření je Ad-hoc modul Life-long Learning (AHM, celoživotní vzdělávání), který byl součástí Labour Force Survey (LFS, v ČR Výběrové šetření pracovních sil) v roce 2003. Od roku 2004 pak EUROSTAT připravoval nové šetření, věnované pouze vzdělávání dospělých, které bylo zpracované jednotnou metodikou. Průzkum Adult Education Survey (AES, Další vzdělávání dospělých) pak proběhl v letech 2005–2008. Kromě těchto dvou šetření je oblast dalšího vzdělávání sledována pravi-delně v rámci LFS. Tento průzkum má jen velmi omezený rozsah, na druhou stranu se provádí jednot-nou metodikou již 12 let a umožňuje tak dlouhodobé porovnání vývoje dalšího vzdělávání v zemích Evropské Unie. (cs)
  • The objective of this chapter is to analyse the extent to which adults in the Czech Republic are involved in continuing education and training, and the degree to which the CR can compare with other EU countries in this respect. Continuing education and training can be compared at European level thanks to two surveys that were carried out between 2003 and 2008. The first survey is the Ad-hoc Module Life-long Learning that was part of the Labour Force Survey (LFS) in the CR in 2003. From 2004 EUROSTAT worked on a new survey, concerned solely with adult education, that was carried out using a uniform methodology. This research, which was entitled Adult Education Survey (AES), was conducted in 2005–2008. In addition to these two surveys CET is regularly monitored as part of LFS. Although the scope of LFS is limited, a uniform methodology has been applied for as many as 12 years, which makes it possible to compare the development of CET in the countries of the European Union over the long term. (en)
Title
  • Continuing education (en)
  • Další vzdělávání
  • Další vzdělávání (cs)
skos:prefLabel
  • Continuing education (en)
  • Další vzdělávání
  • Další vzdělávání (cs)
skos:notation
  • RIV/25751417:_____/10:#0000167!RIV12-MSM-25751417
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0524)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 252813
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25751417:_____/10:#0000167
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • continuing education; formal education; non-formal education; participation in lifelong learning; LFS; AES; adult learning (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BE25E5DB1EF]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konkurenceschopnost České rpeubliky 2008-2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Braňka, Jiří
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Linde
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86131-87-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software