About: Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Účelem tohoto článku je zmapovat a zanalyzovat dostupné studie, které se zabývají podrobným metodickým postupem použití indikátorů na lokální úrovni. Jedná se o přehledovou stať dané problematiky. Hlavní pozornost je věnována veřejně dostupným studiím aplikovaným na území České republiky, které si kladly za cíl sestavit metodický postup tvorby a sestavování indikátorů na lokální úrovni (či turistickou destinaci), nejen zhodnotit stav určité oblasti v daném čase pomocí systému indikátorů. Tento metodický postup je tedy následně možné aplikovat pro jinou oblast či turistickou destinaci. I přes rychlý vývoj v oblasti udržitelného cestovního ruchu existují stále veliké mezery v koncepčním přístupu k tomuto tématu. Můžeme konstatovat, že tato oblast je stále v procesu vývoje a chybí velice potřebný metodický rámec. Dalším velikým problémem se ukázala být existence a dostupnost validních dat pro potřebné výpočty.
  • Účelem tohoto článku je zmapovat a zanalyzovat dostupné studie, které se zabývají podrobným metodickým postupem použití indikátorů na lokální úrovni. Jedná se o přehledovou stať dané problematiky. Hlavní pozornost je věnována veřejně dostupným studiím aplikovaným na území České republiky, které si kladly za cíl sestavit metodický postup tvorby a sestavování indikátorů na lokální úrovni (či turistickou destinaci), nejen zhodnotit stav určité oblasti v daném čase pomocí systému indikátorů. Tento metodický postup je tedy následně možné aplikovat pro jinou oblast či turistickou destinaci. I přes rychlý vývoj v oblasti udržitelného cestovního ruchu existují stále veliké mezery v koncepčním přístupu k tomuto tématu. Můžeme konstatovat, že tato oblast je stále v procesu vývoje a chybí velice potřebný metodický rámec. Dalším velikým problémem se ukázala být existence a dostupnost validních dat pro potřebné výpočty. (cs)
  • The aim of this article is to map and analyze the available studies dealing with detailed use of sustainable tourism indicators at the local level. The main focus is oriented towards the studies, accessible to the public, employed on the areas in the Czech Republic. Selected studies propose a methodological approach of creating of a set of sustainable tourism indicators at the local level (or tourism destination), not just evaluation of an actual state of a certain area. Such approach is subsequently possible to apply in some other area or tourism destination. Despite a fast development in the sustainable tourism area, huge gaps prevail in the conceptual approach. We can state that this issue in still in the development phase and a suitable methodical frame is still missing. Another serious problem is an existence and availability of valid data for necessary calculations. (en)
Title
  • Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice
  • Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice (cs)
  • Selected Studies of Sustainable Tourism Indicator Creation in the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice
  • Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice (cs)
  • Selected Studies of Sustainable Tourism Indicator Creation in the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/25619161:_____/13:#0000083!RIV14-MMR-25619161
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(WD-37-07-2)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 20
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115289
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25619161:_____/13:#0000083
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • the Czech Republic, indicators, local level, sustainable tourism (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8FBA61490EE2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech Hospitality and Tourism Papers
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 9
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalabisová, Jana
issn
  • 1801-1535
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software