About: The Effects of Tourism on a Local Level - Case Study of the Municipality Lipno nad Vltavou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Efekty cestovního ruchu na lokální, regionální i národní úrovni lze pravidelně měřit. Z principálního hlediska existují dva různé přístupy zachycující tok peněz s rozdělením na poptávkově orientované (výdaje účastníků cestovního ruchu) a nabídkové orientované (příjmy subjektů cestovního ruchu). Zvláštní pozornost je věnována vlivu cestovního ruchu na tvorbu nových pracovních míst. Ekonomický dopad cestovního ruchu do místní či regionální ekonomicky je nutné posuzovat z hlediska efektů přímých, nepřímých i vyvolaných. Případová studie zaměřená na možnosti měření efektů cestovního ruchu na lokální úrovni je zpracována na příkladu obce Lipno nad Vltavou. Jedná se o destinaci horského typu v blízkosti vodní plochy, ve které má cestovní ruch z hlediska jednotlivých ekonomických činností dominantní postavení. Současný stav cestovního ruchu v obci je posuzován na základě výkonových a kapacitních ukazatelů cestovního ruchu, návštěvnosti a tržeb turistického informačního centra, investiční činnosti v obci ve vztahu k cestovnímu ruchu, výkonů vybraných provozovatelů služeb cestovního ruchu, pohledu na situaci v oblasti zaměstnanosti, rozboru rozpočtu obce s akcentem na místní poplatky a stavu destinačního managementu v širším zájmovém území.
  • Efekty cestovního ruchu na lokální, regionální i národní úrovni lze pravidelně měřit. Z principálního hlediska existují dva různé přístupy zachycující tok peněz s rozdělením na poptávkově orientované (výdaje účastníků cestovního ruchu) a nabídkové orientované (příjmy subjektů cestovního ruchu). Zvláštní pozornost je věnována vlivu cestovního ruchu na tvorbu nových pracovních míst. Ekonomický dopad cestovního ruchu do místní či regionální ekonomicky je nutné posuzovat z hlediska efektů přímých, nepřímých i vyvolaných. Případová studie zaměřená na možnosti měření efektů cestovního ruchu na lokální úrovni je zpracována na příkladu obce Lipno nad Vltavou. Jedná se o destinaci horského typu v blízkosti vodní plochy, ve které má cestovní ruch z hlediska jednotlivých ekonomických činností dominantní postavení. Současný stav cestovního ruchu v obci je posuzován na základě výkonových a kapacitních ukazatelů cestovního ruchu, návštěvnosti a tržeb turistického informačního centra, investiční činnosti v obci ve vztahu k cestovnímu ruchu, výkonů vybraných provozovatelů služeb cestovního ruchu, pohledu na situaci v oblasti zaměstnanosti, rozboru rozpočtu obce s akcentem na místní poplatky a stavu destinačního managementu v širším zájmovém území. (cs)
  • The effects of tourism on the local, regional and national levels can be measured regularly. There are two different approaches to capturing cash flow, dividing it into the demand-oriented (expenditure of tourists) and the supply-oriented (income of tourism entities). Particular attention is paid to the impact of tourism on job creation. The economic impact of tourism in the local or regional economy must be evaluated in terms of the direct, indirect and induced effects. This case study, focused on the possibilities of measuring the effects of tourism on the local level, has been carried out using the municipality, Lipno nad Vltavou, which is a mountain destination near water, in which tourism has a dominant position in terms of economic activity. The current state of tourism in the municipality is assessed on the basis of performance and capacity tourism indicators, traffic and revenue of the tourist information center, investment activity in the municipality in relation to tourism, performance of selected operators of tourism services, the view of the employment situation, analysis of the municipalitys budget with an emphasis on state and local taxes, and the condition of destination management in the wider area of interest. (en)
Title
  • The Effects of Tourism on a Local Level - Case Study of the Municipality Lipno nad Vltavou (en)
  • Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou
  • Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou (cs)
skos:prefLabel
  • The Effects of Tourism on a Local Level - Case Study of the Municipality Lipno nad Vltavou (en)
  • Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou
  • Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou (cs)
skos:notation
  • RIV/25619161:_____/13:#0000068!RIV14-MMR-25619161
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(WD-37-07-2)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 71329
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25619161:_____/13:#0000068
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • tourism, effects, Lipno nad Vltavou, local level, municipality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4DC513A1C80E]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Studnička, Petr
  • Tinková, Veronika
  • Plzáková, Lucie
  • Kalabisová, Jana
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Press21, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-905181-4-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software