About: Development of gastro-tourism in Austrian conditions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the last two decades, the tourism industry has significantly diversified and now includes numerous new forms. This process is a reflection of the ever-changing motivations of tourists. One new and very widespread motivation is travelling to seek out new gastronomic experiences. Gastro-tourism has very good prospects for development in many countries. One of these is Austria, which has developed a comprehensive marketing and well managed project, so-called experiential tourism. The basis is to create experiential regions (Genuss Regionen), of which there are now 113 in Austria. One of these regions is Waldeviertel Mohn (Waldviertel poppy). This example shows that it is quite clear that even the modest conditions of a very attractive product can become a long-term and economically successful project that attracts the attention of both domestic and foreign tourists. In the Czech Republic gastro-tourism is also developing rapidly, but it is lacking a larger conceptual, systematic and integrated marketing approach, as in Austria. (en)
  • Cestovní ruch se v posledních dvou desetiletích významně diverzifikuje do řady nových forem. Tento proces je odrazem stále se měnících motivací turistů. Jednou z nových a velmi rozšířených motivací je cestování za gastronomickými zážitky. Gastroturismus má velmi dobré předpoklady rozvoje v řadě zemí Evropy. Jednou z nich je Rakousko, které vytvořilo ucelený a marketingově dobře zvládnutý projekt tzv. zážitkového turismu. Základem je vytvoření zážitkových regionů (Genuss Regionen), kterých je dnes v Rakousku 113. Jedním z těchto regionů je region Waldviertel Mohn (waldviertelský mák). Na jeho příkladu lze poměrně jasně ukázat, že i ve skromných podmínkách se z nepříliš atraktivního produktu může stát dlouhodobý a ekonomicky úspěšný projekt, který poutá pozornost tuzemských i zahraničních turistů. V České republice se gastroturismus také rychle rozvíjí, avšak chybí větší koncepčnost, systematičnost a ucelený marketingový přístup jako v Rakousku.
  • Cestovní ruch se v posledních dvou desetiletích významně diverzifikuje do řady nových forem. Tento proces je odrazem stále se měnících motivací turistů. Jednou z nových a velmi rozšířených motivací je cestování za gastronomickými zážitky. Gastroturismus má velmi dobré předpoklady rozvoje v řadě zemí Evropy. Jednou z nich je Rakousko, které vytvořilo ucelený a marketingově dobře zvládnutý projekt tzv. zážitkového turismu. Základem je vytvoření zážitkových regionů (Genuss Regionen), kterých je dnes v Rakousku 113. Jedním z těchto regionů je region Waldviertel Mohn (waldviertelský mák). Na jeho příkladu lze poměrně jasně ukázat, že i ve skromných podmínkách se z nepříliš atraktivního produktu může stát dlouhodobý a ekonomicky úspěšný projekt, který poutá pozornost tuzemských i zahraničních turistů. V České republice se gastroturismus také rychle rozvíjí, avšak chybí větší koncepčnost, systematičnost a ucelený marketingový přístup jako v Rakousku. (cs)
Title
  • Development of gastro-tourism in Austrian conditions (en)
  • Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska
  • Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska (cs)
skos:prefLabel
  • Development of gastro-tourism in Austrian conditions (en)
  • Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska
  • Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska (cs)
skos:notation
  • RIV/25619161:_____/12:#0000062!RIV13-MMR-25619161
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(WD-37-07-2)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 166439
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25619161:_____/12:#0000062
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Gastro-tourism, poppy, motivation, Austria, experiential region (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [22D0A5D105DD]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Wien
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Science and Practice Series of the FHWien University of Applied Sciences of WKW (Ed.), Volume 1
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Culinary Tourism, Products, Regions, Tourists, Philosophy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Attl, Pavel
  • Studnička, Petr
  • Mičková, Eva
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Springer-Verlag
https://schema.org/isbn
  • 978-3-7091-1165-9
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software