About: Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Health insurance companies are very reluctant to release funds for spa care for their insured. It is therefore understandable in the current situation, where there is a lack of funds for acute care and physicians are limited in prescription drugs, that the spa seems an unnecessary luxury. The impact of restrictive measures in the Czech health insurance system on the economic situation of individual spas is obvious. It manifests itself mainly in the amount of the contribution that health insurance companies provide for each patient. The allowance for spa treatment each year is subject to a conciliation procedure between the insurers and the Union of Medical Spas for the Czech Republic, which represents individual spa organizations. Another consequence is the decreasing number of patients who have health insurance companies that are willing to pay for comprehensive or partial coverage of spa stays. Individual spa organizations must be able to deal with this issue. The solution is to increase the number of domestic and foreign self-paying patients, reduce the average length of stay and in some cases to make at least a partial shift from traditional spa treatment to newer, non medical forms of health tourism. (en)
  • Zdravotní pojišťovny velmi neochotně uvolňují prostředky na lázeňskou péči pro své pojištěnce. Je pochopitelné, že v současném stavu, kdy se nedostává prostředků na akutní péči, a praktičtí lékaři jsou limitováni v preskripci léků, se lázně zdají zbytečným luxusem. Dopad restriktivních opatření českých zdravotních pojišťoven do ekonomiky jednotlivých lázeňských společností je zřejmý. Projevuje se především ve výši příspěvku, které zdravotní pojišťovny na jednoho pacienta poskytují. Výše příspěvku na lázeňskou léčbu je každoročně předmětem dohadovacího řízení mezi pojišťovnami a Svazem léčebných lázní ČR zastupujícím jednotlivé lázeňské organizace. Dalším důsledkem je snižující se počet pacientů, kterým jsou zdravotní pojišťovny ochotny hradit pobyt formou komplexní či příspěvkové lázeňské péče. Jednotlivé lázeňské organizace se s touto problematikou musejí umět vypořádat. Řešením je růst počtu tuzemských a zahraničních samoplátců, snižující se průměrná doba pobytu a v některých případech i částečný odklon od tradičního léčebného lázeňství k novým, neléčebným formám zdravotního cestovního ruchu.
  • Zdravotní pojišťovny velmi neochotně uvolňují prostředky na lázeňskou péči pro své pojištěnce. Je pochopitelné, že v současném stavu, kdy se nedostává prostředků na akutní péči, a praktičtí lékaři jsou limitováni v preskripci léků, se lázně zdají zbytečným luxusem. Dopad restriktivních opatření českých zdravotních pojišťoven do ekonomiky jednotlivých lázeňských společností je zřejmý. Projevuje se především ve výši příspěvku, které zdravotní pojišťovny na jednoho pacienta poskytují. Výše příspěvku na lázeňskou léčbu je každoročně předmětem dohadovacího řízení mezi pojišťovnami a Svazem léčebných lázní ČR zastupujícím jednotlivé lázeňské organizace. Dalším důsledkem je snižující se počet pacientů, kterým jsou zdravotní pojišťovny ochotny hradit pobyt formou komplexní či příspěvkové lázeňské péče. Jednotlivé lázeňské organizace se s touto problematikou musejí umět vypořádat. Řešením je růst počtu tuzemských a zahraničních samoplátců, snižující se průměrná doba pobytu a v některých případech i částečný odklon od tradičního léčebného lázeňství k novým, neléčebným formám zdravotního cestovního ruchu. (cs)
Title
  • Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství
  • Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství (cs)
  • The Economic Impact of the Health Insurance System at Czech Spas (en)
skos:prefLabel
  • Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství
  • Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství (cs)
  • The Economic Impact of the Health Insurance System at Czech Spas (en)
skos:notation
  • RIV/25619161:_____/11:#0000043!RIV12-MMR-25619161
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(WD-37-07-2)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 13.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 196874
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25619161:_____/11:#0000043
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • medical spa, comprehensive spa treatment, self payer, health tourism, health insurance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ECC0FE453A1E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech Hospitality and Tourism Papers
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 7.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Attl, Pavel
issn
  • 1801-1535
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software