About: The changes in the structure of the labour market in the context of the input of generation Y and the impacts of these changes to the recruitment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The change in the demographic composition of population, particularly the Generation Y entry into the labour market, but also ageing of the population, must necessarily bring also changes in the approach to human resource management in organisations. Trendy areas of human resource management, such as the work-life balance, age management, diversity management, flexibility with an emphasis on flexibility in the place of work and during the time of work, talent management and many more are coming to the fore. These changes are then reflected in each individual staffing activity, in particular in the area of training and development, employee motivation, planning and career development. The article is primarily focused on the impact of the Generation Y entry into the labour market, on the recruitment process rationalization, taking into account the Generation Y requirements in the field of the work-life balance, the potential use and the continual development of competences, creativity and innovativeness, etc. The results of the investigation indicate the need for changes in the approach to the staff, not only in the use of modern technologies and methods (in particular social networking), but also in the benefits package offer. The results further suggest that the basic requirement of the Generation Y members is to be seen by the employer as partners, who provide their competences and creativity in exchange for the evaluation required, including the benefits, inclusive flexibility and the opportunity for the career growth and development (en)
  • Změna demografického složení populace, zejména vstup generace Y na trh práce, ale také stárnutí populace, musí nutně přinést také změny v přístupu k řízení lidských zdrojů v organizacích. Módní oblasti řízení lidských zdrojů, jako je work-life balance, age management, management diverzity, flexibilita s důrazem na flexibilitu v místě výkonu práce a během doby práce, talent management a mnoho dalších se dostávají do popředí. Tyto změny se pak projeví v každé jednotlivé personální činnosti, zejména v oblasti vzdělávání a rozvoje, motivace zaměstnanců, plánování a profesního rozvoje. Tento článek je zaměřen především na dopad vstupu generace Y na trhu práce, racionalizaci náboru zaměstanců, s přihlédnutím k požadavkům generace Y v oblasti work-life balance, potenciálního využití a neustálého vývoje kompetencí, tvořivosti a inovativnosti, atd. Výsledky šetření ukazují, že je potřeba změny v přístupu k zaměstnancům, a to nejen v používání moderních technologií a metod (zejména sociální sítě), ale také v nabídce výhod. Z výsledků dále vyplývá, že základním požadavkem členů generace Y je potřeba být viděn zaměstavatelem jako partner, který poskytuje své schopnosti a kreativitu výměnou za hodnocení, flexibilitu a možnost kariérního růstu a rozvoje.
  • Změna demografického složení populace, zejména vstup generace Y na trh práce, ale také stárnutí populace, musí nutně přinést také změny v přístupu k řízení lidských zdrojů v organizacích. Módní oblasti řízení lidských zdrojů, jako je work-life balance, age management, management diverzity, flexibilita s důrazem na flexibilitu v místě výkonu práce a během doby práce, talent management a mnoho dalších se dostávají do popředí. Tyto změny se pak projeví v každé jednotlivé personální činnosti, zejména v oblasti vzdělávání a rozvoje, motivace zaměstnanců, plánování a profesního rozvoje. Tento článek je zaměřen především na dopad vstupu generace Y na trhu práce, racionalizaci náboru zaměstanců, s přihlédnutím k požadavkům generace Y v oblasti work-life balance, potenciálního využití a neustálého vývoje kompetencí, tvořivosti a inovativnosti, atd. Výsledky šetření ukazují, že je potřeba změny v přístupu k zaměstnancům, a to nejen v používání moderních technologií a metod (zejména sociální sítě), ale také v nabídce výhod. Z výsledků dále vyplývá, že základním požadavkem členů generace Y je potřeba být viděn zaměstavatelem jako partner, který poskytuje své schopnosti a kreativitu výměnou za hodnocení, flexibilitu a možnost kariérního růstu a rozvoje. (cs)
Title
  • The changes in the structure of the labour market in the context of the input of generation Y and the impacts of these changes to the recruitment (en)
  • Změny struktury pracovního trhu v souvislosti s nástupem generace Y a dopady těchto změn na získávání zaměstnanců
  • Změny struktury pracovního trhu v souvislosti s nástupem generace Y a dopady těchto změn na získávání zaměstnanců (cs)
skos:prefLabel
  • The changes in the structure of the labour market in the context of the input of generation Y and the impacts of these changes to the recruitment (en)
  • Změny struktury pracovního trhu v souvislosti s nástupem generace Y a dopady těchto změn na získávání zaměstnanců
  • Změny struktury pracovního trhu v souvislosti s nástupem generace Y a dopady těchto změn na získávání zaměstnanců (cs)
skos:notation
  • RIV/25473361:_____/14:#0000776!RIV15-MSM-25473361
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57632
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25473361:_____/14:#0000776
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • competence; creativity; development; flexibility; human resources management; generation Y; methods of the recruitment; personal marketing; recruitment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4BFE4FA58E73]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šnýdrová, Markéta
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software