About: Business Informatics in the Supply Chain Management     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The paper focused at Supply Chain Management deals on the edge of information and communications technologies and logistics. It covers the different types of Supply Chains, the recent development of this field, specific needs of Supply Chains within company management. The paper depicts also various methods used within SCM, such as Available to Promise, Allocated Available To-Promise, Capable to Promise and Profitable to Promise. The paper analyses also the major characteristics of the SCOR (Supply-Chain Operations Reference model) developed by Supply-Chain Council and its possible use in the projects oriented on the SCM implementations. The second part of the paper analysis the extent and level of the use of one aspect of SCM, the information sharing based on the ICT among various enterprises in practice. The analysis shows the significant lack of the use of the ICT potential in this field. (en)
  • Logistika a informatika jsou dva obory lidské činnosti, které spolu v současnosti vytváří často nepřímo viditelné, avšak důležité hodnoty pro svého společného zákazníka. Z hlediska podniků, které v dodavatelských řetězcích působí, pak kvalita logistiky a používaných aplikací pro řízení dodavatelských řetězců znamená velmi významný faktor konkurenceschopnosti, neboť zvyšuje jejich sílu a výkonnost na trhu. Pro informatické aplikace orientované na řízení dodavatelských řetězců se vžilo označení APS/SCM (Advanced Planning and Scheduling/Supply Chain Management). Článek se zaměřuje na současnou podstatu řízení dodavatelských řetězců a jejich vztah k logistice, hodnocení aplikací informatiky v oblasti řízení dodavatelských řetězců, na analýzu sdílení informací v dodavatelských řetězcích a úroveň současného i potenciálního využití informatiky v dané oblasti.
  • Logistika a informatika jsou dva obory lidské činnosti, které spolu v současnosti vytváří často nepřímo viditelné, avšak důležité hodnoty pro svého společného zákazníka. Z hlediska podniků, které v dodavatelských řetězcích působí, pak kvalita logistiky a používaných aplikací pro řízení dodavatelských řetězců znamená velmi významný faktor konkurenceschopnosti, neboť zvyšuje jejich sílu a výkonnost na trhu. Pro informatické aplikace orientované na řízení dodavatelských řetězců se vžilo označení APS/SCM (Advanced Planning and Scheduling/Supply Chain Management). Článek se zaměřuje na současnou podstatu řízení dodavatelských řetězců a jejich vztah k logistice, hodnocení aplikací informatiky v oblasti řízení dodavatelských řetězců, na analýzu sdílení informací v dodavatelských řetězcích a úroveň současného i potenciálního využití informatiky v dané oblasti. (cs)
Title
  • Business Informatics in the Supply Chain Management (en)
  • Podniková informatika v řízení dodavatelských řetězců
  • Podniková informatika v řízení dodavatelských řetězců (cs)
skos:prefLabel
  • Business Informatics in the Supply Chain Management (en)
  • Podniková informatika v řízení dodavatelských řetězců
  • Podniková informatika v řízení dodavatelských řetězců (cs)
skos:notation
  • RIV/25473361:_____/11:#0000739!RIV12-MSM-25473361
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0524)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • č. 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 220804
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25473361:_____/11:#0000739
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • business informatics; supply chain management; advanced planning and scheduling; available to promise; capable to promise; allocated available to-promise; profitable to promise; supply-chain operations reference model (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A66433C419B7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ekonomické listy CES VŠEM
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pour, Jan
  • Lhotan, P.
issn
  • 1804-4166
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software