About: Facilities modifying the structure of nanowires     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Essence of the technical solution is for the equipment to produce three-dimensional structure of the nanofiber electrospinning method, whose principle is the physical effect of pressure media in the process of electrospinning is a force to be effective against the direction of movement of fibers during their formation. The device is composed of a pressure medium distributor in the field of nozzles, the inputs of the pressure medium. The nozzles are designed so that the effect of the compressive force acts against the direction of the formation of nanowires. Flow of media pressure nozzle passes through the electrically conductive layer with the minimum loss of energy. This layer is applied a voltage with a different potential compared to the electrodes with a polymer. On fibers from moving electrodes with a polymer to the grid has a pressure medium, which slows years clusters of nanowires, faster drying solvents and thus increase their mechanical rigidity. It also acts against the direction of attraction of electrostatic forces between the fibers and between the fibers and the electrode. The device creates a three-dimensional nanostructure with a higher volume and the pores throughout the volume, and their size depends on the amount and pressure of the delivered gaseous medium. (en)
  • Podstatou technického řešení je na zařízení na tvorbu tří dimensionální nanovlákenné struktury metodou elektrospinningu, jehož fyzikálním principem je působení tlakového media v procesu elektrostatického zvlákňování se silovým účinkem proti směru pohybu vláken při jejich tvorbě. Zařízení je složeno z rozvaděče tlakového média do pole trysek , se vstupy tlakového média . Trysky jsou konstruovány tak, aby účinek tlakových sil působil proti směru tvorby nanovláken. Proud tlakového media z trysek prochází přes elektricky vodivou vrstvu s co nejmenší ztrátou energie. Na tuto vrstvu je přivedeno elektrické napětí s rozdílným potenciálem oproti elektrodám s polymerem. Na vlákna pohybující se od elektrody s polymerem k mřížce působí tlakové médium, které zpomalí let shluků nanovláken, urychlí vysoušení rozpouštědel a tím zvýší jejich mechanickou tuhost. Zároveň působí proti směru přitažlivosti elektrostatických sil mezi vlákny a mezi vlákny a elektrodou. Zařízení vytváří tří dimenzionální nanostrukturu s větším objemem a póry v celém objemu a jejich velikost závisí na množství a tlaku dodávaného plynného média.
  • Podstatou technického řešení je na zařízení na tvorbu tří dimensionální nanovlákenné struktury metodou elektrospinningu, jehož fyzikálním principem je působení tlakového media v procesu elektrostatického zvlákňování se silovým účinkem proti směru pohybu vláken při jejich tvorbě. Zařízení je složeno z rozvaděče tlakového média do pole trysek , se vstupy tlakového média . Trysky jsou konstruovány tak, aby účinek tlakových sil působil proti směru tvorby nanovláken. Proud tlakového media z trysek prochází přes elektricky vodivou vrstvu s co nejmenší ztrátou energie. Na tuto vrstvu je přivedeno elektrické napětí s rozdílným potenciálem oproti elektrodám s polymerem. Na vlákna pohybující se od elektrody s polymerem k mřížce působí tlakové médium, které zpomalí let shluků nanovláken, urychlí vysoušení rozpouštědel a tím zvýší jejich mechanickou tuhost. Zároveň působí proti směru přitažlivosti elektrostatických sil mezi vlákny a mezi vlákny a elektrodou. Zařízení vytváří tří dimenzionální nanostrukturu s větším objemem a póry v celém objemu a jejich velikost závisí na množství a tlaku dodávaného plynného média. (cs)
Title
  • Facilities modifying the structure of nanowires (en)
  • Zařízení modifikující strukturu nanovláken
  • Zařízení modifikující strukturu nanovláken (cs)
skos:prefLabel
  • Facilities modifying the structure of nanowires (en)
  • Zařízení modifikující strukturu nanovláken
  • Zařízení modifikující strukturu nanovláken (cs)
skos:notation
  • RIV/25421719:_____/12:#0000025!RIV13-MPO-25421719
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI1/451)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Unikátní princip na výrobu 3D vrstev nanovláken zejména pro medicínské účely. Vyrobená vrstva rozšíří odbytové možnosti strojů. Rozšíří se oblast možných řešení a tedy i ekonomický potenciál firmy, zvýší se cena stroje
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 181705
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25421719:_____/12:#0000025
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 13/2012/FR-TI1/451
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • 3D nanofiber layer; electrostatic spinning; special 3D head (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3DC7B7A5C0A0]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Zařízení se skládá z příruby za kterou se uchycuje sběrná elektroda do stroje na výrobu nanovláken. K přírubě je přichycena krycí deska která zároveň uzavírá prostor rozvaděče tlakového vzduchu 15, který rozvádí tlakový vzduch do trysek 14. Prostor rozvaděče je napájen tlakovým vzduchem přivedeným vstupy 12. Trysky jsou vyrobeny z ploché desky, do které je vyvrtaná matice otvorů se speciální geometrií tak, aby proud vzduchu jimi proudící měl co největší silový účinek proti pohybu vytvářených nanovláken. Proud vzduchu s co možná nejmenší ztátou prochází drátěným sítem. Na drátěné síto které je v rámečku je přiveden elektrický poteciál a tvoří sběrnou elektrodu. Na toto síto se uchytává tří dimensionální vrstva nanovláken, která se potom ručně sejme. Odpovědná osoba: Ing. Jan Čmelík, email: jan.cmelik@elmarco.com
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čmelík, Jan
  • Vejrych, D.
  • Ševčík, L.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software