About: Metodika hodnocení trvalé udržitelnosti systémů rostlinné produkce pro podmínky ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The purpose of the Methodology is a complex and practical assessment of crop management practices in farming enterprises oriented to plant production. It unifies and optimizes the existing assessment procedures of sustainability of soil management practices, including impacts on the environment. It is designed as a tool for the management of farming enterprises and oriented to: - rationalization and efficiency of production management, - respect of market requirements for a quality produce, - environment- and resources-friendly production, - elimination of management shortcomings regarding to sustainable development. The assessment is carried out using 30 indicators related to all three dimensions of sustainability (ecological, economic and social). The Methodology is intended for the following entities: - managers of farming enterprises oriented to plant production, who can use it for assessment of prospects of the existing crop management practices, - agricultural and professional associations, Beside of that it will be used in plant production consultancy, in state administration, as a possible tool for the assessment of business activities of farming enterprises and resulting implementation of subsidy programmes. (en)
  • Metodika je návodem pro komplexní a praktické hodnocení hospodaření zemědělských podniků, orientovaných na rostlinnou produkci. Sjednocuje a optimalizuje dosavadní postupy hodnocení udržitelnosti hospodaření na půdě, včetně dopadů na životní prostředí. Je koncipována jako nástroj pro vedení zemědělských podniků se zaměřením na: - racionalizaci a hospodárnost řízení výroby, - respektování požadavků trhu na kvalitu produkce, - výrobu šetrnou k životnímu prostředí a zdrojům, - eliminaci nedostatků hospodaření z hlediska udržitelného rozvoje. Hodnocení je prováděno pomocí 30 indikátorů vztažených ke všem třem dimenzím udržitelnosti (ekologické, ekonomické a sociální). Metodika je určena: - manažerům zemědělských podniků zaměřených na rostlinnou produkci, pro posouzení perspektivy hodnoceného způsobu hospodaření, - zemědělským svazům a profesním sdružením. Kromě toho bude využita v poradenství na úseku rostlinné produkce, ve státní správě, jako návrh možnosti pro hodnocení hospodaření zemědělských podniků a realizace dotačních programů.
  • Metodika je návodem pro komplexní a praktické hodnocení hospodaření zemědělských podniků, orientovaných na rostlinnou produkci. Sjednocuje a optimalizuje dosavadní postupy hodnocení udržitelnosti hospodaření na půdě, včetně dopadů na životní prostředí. Je koncipována jako nástroj pro vedení zemědělských podniků se zaměřením na: - racionalizaci a hospodárnost řízení výroby, - respektování požadavků trhu na kvalitu produkce, - výrobu šetrnou k životnímu prostředí a zdrojům, - eliminaci nedostatků hospodaření z hlediska udržitelného rozvoje. Hodnocení je prováděno pomocí 30 indikátorů vztažených ke všem třem dimenzím udržitelnosti (ekologické, ekonomické a sociální). Metodika je určena: - manažerům zemědělských podniků zaměřených na rostlinnou produkci, pro posouzení perspektivy hodnoceného způsobu hospodaření, - zemědělským svazům a profesním sdružením. Kromě toho bude využita v poradenství na úseku rostlinné produkce, ve státní správě, jako návrh možnosti pro hodnocení hospodaření zemědělských podniků a realizace dotačních programů. (cs)
Title
  • Metodika hodnocení trvalé udržitelnosti systémů rostlinné produkce pro podmínky ČR
  • Metodika hodnocení trvalé udržitelnosti systémů rostlinné produkce pro podmínky ČR (cs)
  • Methodology of evaluation of crop production systems sustainability for condition of the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Metodika hodnocení trvalé udržitelnosti systémů rostlinné produkce pro podmínky ČR
  • Metodika hodnocení trvalé udržitelnosti systémů rostlinné produkce pro podmínky ČR (cs)
  • Methodology of evaluation of crop production systems sustainability for condition of the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/11:#0000606!RIV12-MZE-25328859
  • osvědčení č. 21885-2011
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92242), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministersto zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Hlavním cílem metodiky nejsou krátkodobé efekty (zisky), které by sa daly snadno vyčíslit, ale stabilizace hospodaření zemědělského podniku z dlouhodobého hlediska. Záměrem je předcházet možným budoucím ztrátám. Komplexní hodnocení podniku podle předkládané metodiky umožní odhalit slabá místa hospodaření a posoudit jeho vyváženost z hlediska všech tří dimenzí udržitelného rozvoje.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 211905
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/11:#0000606
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-7375-588-1
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soil management; sustainability; arable farming systems (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CA968D11DA16]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Široká odborná veřejnost prostřednictvím Mendelovy univerzity v Brně, Agrotestu fyto, s.r.o. v Kroměříži a Výzkumného ústavu rostlinné výroby v Praze
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • osvědčení č. 21885-2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křen, Jan
  • Míša, Petr
  • Smutný, Vladimír
  • Valtýniová, Soňa
  • Lipavský, Jan
  • Marada, Pavel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software