About: Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Malting quality index was adopted in 1995 and made more precise in 1999. When forming this systém, eight basic technological parametrs were agreed for evaluation, i.e. protein kontent in barley (Pb), extract of malt (E), relative extract at 45 °C (VZ45), Kolbach index (K), apparent final attenation (AFA), diastatic power (DP), friability (F) and beta-glucan in wort (BGw). Weights and limit values corresponding to point „9“ (best – optimum) and „1“ (worst – unacceptable) were determined to the chosen technological parametres based on mutual agreement on their importace for the manufacturing industry. The Commitee for teh Quality Evaluation of malting barley variety at RIBM, PLC slightly modified the system of the evaluation. (en)
  • Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s.
  • Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s. (cs)
Title
  • Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
  • Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene (cs)
  • A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley (en)
skos:prefLabel
  • Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
  • Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene (cs)
  • A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/06:#0000297!RIV08-MSM-25328859
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 96-97
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5-6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 508328
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/06:#0000297
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • breeding; high-quality cultivars; spring malting barley (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [55D30A684993]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Obilnářské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 14
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nesvadba, Zdeněk
  • Špunar, Jaroslav
  • Špunarová, Marie
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-138X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software