Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Breeding of new variety takes 10-15 years. The requirements of malting and beer industry change sometimes within one year. Friability and beta-glucan content were not evaluated till 1990. Since 1995 all varieties (candidates for registration) manifesting higher content than 150mg/l were excluded without respect on the level of other malting quality parameters. This requirement manifested as nonsense and since 2003 genotypes with beta-glucan content up to 250 mg/l are accepted. In the situation when malt and beer industry decides which variety to accept for processing and farmers absolutely respect their requirements, the breeder must intuitively modify their selection criteria to be competitive on the market. (en)
- Šlechtění nové odrůdy trvá 10-15 let. Požadavky sladovnického průmyslu se někdy změní v průběhu 1 roku. Friabilita a obsah beta-glukanů nebyly hodnoceny do roku 1990. Od roku 1995 všechny odrůdy (odrůdy v registračním řízení) vykazující vyšší obsah beta-glukanů než 150 mg/l byly vyloučeny bez ohledu na úroveň jiných sladovnických parametrů. Tento požadavek se ukázal jako nereálný a od roku 2003 jsou akceptovány genotypy s obsahem do 250 mg/l. V situaci kdy sladovnický a pivovarský průmysl rozhoduje o tom, která odrůda bude vykupována a zemědělci plně respektují tyto požadavky, musí šlechtitelé intuitivně modofikovat selekční kriteria, aby byli konkurenceschopni na trhu osiv.
- Šlechtění nové odrůdy trvá 10-15 let. Požadavky sladovnického průmyslu se někdy změní v průběhu 1 roku. Friabilita a obsah beta-glukanů nebyly hodnoceny do roku 1990. Od roku 1995 všechny odrůdy (odrůdy v registračním řízení) vykazující vyšší obsah beta-glukanů než 150 mg/l byly vyloučeny bez ohledu na úroveň jiných sladovnických parametrů. Tento požadavek se ukázal jako nereálný a od roku 2003 jsou akceptovány genotypy s obsahem do 250 mg/l. V situaci kdy sladovnický a pivovarský průmysl rozhoduje o tom, která odrůda bude vykupována a zemědělci plně respektují tyto požadavky, musí šlechtitelé intuitivně modofikovat selekční kriteria, aby byli konkurenceschopni na trhu osiv. (cs)
|
Title
| - Současné trendy a perspektivy šlechtění jarního a ozimého sladovnického ječmene v ČR, EU a ve světě.
- Současné trendy a perspektivy šlechtění jarního a ozimého sladovnického ječmene v ČR, EU a ve světě. (cs)
- Present Trends and perspectives of spring and winter malting barley in Czech Republic, EU and world (en)
|
skos:prefLabel
| - Současné trendy a perspektivy šlechtění jarního a ozimého sladovnického ječmene v ČR, EU a ve světě.
- Současné trendy a perspektivy šlechtění jarního a ozimého sladovnického ječmene v ČR, EU a ve světě. (cs)
- Present Trends and perspectives of spring and winter malting barley in Czech Republic, EU and world (en)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/06:#0000183!RIV07-MSM-25328859
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/06:#0000183
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - spring malting barley; winter malting barley; breeding (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Nesvadba, Zdeněk
- Špunar, Jaroslav
- Špunarová, Marie
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |