About: New sweet cherry variety ´Korvik´     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Odrůda ´Korvik´ vznikla ve VŠÚO Holovousy křížením odrůd ´Kordia´ a ´Vic´. Z pomologického hlediska se jedná o chrupku. Doba zrání je pozdní, v průběhu 6. třešňového týdne. Odrůda je cizosprašná. Doba kvetení je středně raná a květy jsou středně náchylné k poškození pozdními jarními mrazy. Stromy rostou slabě. Hustota koruny je přiměřená. Plody jsou velké, průměrná velikost je nejčastěji v rozmezí 9 - 9,5 g. Chuť je velmi dobrá. Barva plodu je tmavě červená. Stromy vstupují brzy do plodnosti a plodnost je vysoká. Plody jsou odolné k praskání a Moniliové hnilobě. Plody lze využít pro přímý konzum a lze je i konzervovat. Tuto odrůdu lze doporučit i pro pěstování v regionech s vyšším úhrnem srážek. Odrůda je vhodná pro pěstování na slabě rostoucích podnožích.
  • Odrůda ´Korvik´ vznikla ve VŠÚO Holovousy křížením odrůd ´Kordia´ a ´Vic´. Z pomologického hlediska se jedná o chrupku. Doba zrání je pozdní, v průběhu 6. třešňového týdne. Odrůda je cizosprašná. Doba kvetení je středně raná a květy jsou středně náchylné k poškození pozdními jarními mrazy. Stromy rostou slabě. Hustota koruny je přiměřená. Plody jsou velké, průměrná velikost je nejčastěji v rozmezí 9 - 9,5 g. Chuť je velmi dobrá. Barva plodu je tmavě červená. Stromy vstupují brzy do plodnosti a plodnost je vysoká. Plody jsou odolné k praskání a Moniliové hnilobě. Plody lze využít pro přímý konzum a lze je i konzervovat. Tuto odrůdu lze doporučit i pro pěstování v regionech s vyšším úhrnem srážek. Odrůda je vhodná pro pěstování na slabě rostoucích podnožích. (cs)
  • Cultivar ´Korvik´ originated from Research and Breeding Institute of Pomology at Holovousy by crossing ´Kordia´ and ´Vic´. From pomological point of view it is classified as a bigarreau type. The time of ripening is late, during the sixth sweet cherry week. This cultivar is self-sterile. The time of flowering is medium and flowers are medium susceptible to late spring frost. Trees are weakly vigorous. Canopy density is appropriate. Fruits are large, average fruit weight varies the most frequently from 9 to 9,5 g. Trees are precocious and very productive. Taste is very good. Fruit skin colour is dark red. Fruits are not susceptible to cracking and to Monilia fruit rot. The use of fruits is mainly for fresh market but can be also used for processing. This cultivar is recommended for regions with higher rainfall. It is suitable for growing on dwarf rootstocks. (en)
Title
  • New sweet cherry variety ´Korvik´ (en)
  • Nová odrůda třešně ´Korvik´
  • Nová odrůda třešně ´Korvik´ (cs)
skos:prefLabel
  • New sweet cherry variety ´Korvik´ (en)
  • Nová odrůda třešně ´Korvik´
  • Nová odrůda třešně ´Korvik´ (cs)
skos:notation
  • RIV/25271121:_____/14:#0000555!RIV15-MZE-25271121
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210275)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Držitel práv Výzkumný a Šlechtitelský Ústav Ovocnářský Holovousy s.r.o.; IČ: 25271121. Právní ochrana 25.1.2014. Šlechtitel předpokládá roční zvýšení objemu výroby o 10 %, namnožení roubového materiálu o 20 %, prodej oček nejméně 1000 ks ročně za 7,0 Kč/ks, prodej stromků nejméně 1000 ks ročně za 120,0 Kč/ks, (předpokládaný roční zisk: 127000,0 Kč)
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 32951
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25271121:_____/14:#0000555
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Nová odrůda třešně ´Korvik´
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • variety; sweet cherry; Korvik (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [435FFC7124CE]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • ÚKZÚZ Národní odrůdový úřad - Státní odrůdová kniha. Odrůda Korvik, číslo PRV08237. Právní ochrana udělena 25.1.2014. Číslo rozhodnutí o udělení ochrany práv PO1327 (č.j. NOÚ/PO1327/BRN/R7/2014)
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažková, Jitka
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software