About: Vliv intenzity rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a kvalitu masa ryb     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vliv rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a na kvalitu rybí produkce byl studován v období duben až září 2008 v poloprovozních podmínkách na 6 experimentálních rybníčcích (každý o ploše 0,16 ha) v areálu pokusnictví VÚRH JU Vodňany. Na třech rybnících byl realizován extenzivní odchov kapra obecného (do každého rybníčku nasazena obsádka 50 ks kapra obecného o průměrné hmotnosti 300 g.ks-1, ryby měly k dispozici pouze přirozenou potravu), na dalších třech rybnících byl realizován mírně intenzivní odchov (do každého rybníčku nasazeno 200 ks kapra obecného o průměrné hmotnosti 300 g.ks-1, ryby byly přikrmovány pšenicí). V průběhu experimentu byla kontrolována kvalita vody ve všech rybnících a jednotlivé parametry porovnávány s imisními standardy danými nařízením vlády č. 229/2007 Sb. pro kaprové vody. Sledované parametry kvality vody se v jednotlivých skupinách rybníků výrazně nelišily.
  • Vliv rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a na kvalitu rybí produkce byl studován v období duben až září 2008 v poloprovozních podmínkách na 6 experimentálních rybníčcích (každý o ploše 0,16 ha) v areálu pokusnictví VÚRH JU Vodňany. Na třech rybnících byl realizován extenzivní odchov kapra obecného (do každého rybníčku nasazena obsádka 50 ks kapra obecného o průměrné hmotnosti 300 g.ks-1, ryby měly k dispozici pouze přirozenou potravu), na dalších třech rybnících byl realizován mírně intenzivní odchov (do každého rybníčku nasazeno 200 ks kapra obecného o průměrné hmotnosti 300 g.ks-1, ryby byly přikrmovány pšenicí). V průběhu experimentu byla kontrolována kvalita vody ve všech rybnících a jednotlivé parametry porovnávány s imisními standardy danými nařízením vlády č. 229/2007 Sb. pro kaprové vody. Sledované parametry kvality vody se v jednotlivých skupinách rybníků výrazně nelišily. (cs)
  • In period April to September 2008 in pilot study of 6 experimental small ponds effect of fish cultivation on water quality was studied. In 3 ponds extensive production took place (50 pieces, 300g) fish use mostly natural food. Slightly intensive cultivation took place on next three ponds: 200 pices, 300g, food supply in form of wheat. No significant difference in water quality in terms of 229/2007 Sb.was found. (en)
Title
  • Vliv intenzity rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a kvalitu masa ryb
  • Effect of intensity of fish management on water and fish meat quality (en)
  • Vliv intenzity rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a kvalitu masa ryb (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv intenzity rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a kvalitu masa ryb
  • Effect of intensity of fish management on water and fish meat quality (en)
  • Vliv intenzity rybářského hospodaření na kvalitu vody v rybnících a kvalitu masa ryb (cs)
skos:notation
  • RIV/25173154:_____/10:#0000276!RIV13-MZP-25173154
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/01.0024), P(QH82117), P(QH92307), P(SP/2D3/209/07), P(SP/2E7/67/08), S, Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296078
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25173154:_____/10:#0000276
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • common carp; lipid quality; natural food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8F4AC61C8B5A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 46
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svobodová, Z.
  • Máchová, J.
  • Faina, Richard
  • Valentová, O.
  • Mráz, J.
  • Sudová, E.
  • Beránková, P.
  • Picková, J.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software