About: Software simulator of robotic measuring system with modules for at least one type of concrete robot     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • A software simulator is an essential innovation in robotics supported measurement systems. It improves the control plan by semi-automatic addition of technological layer related to particular robot. It provides a graphical development environment and semi-automatic tools for efficient design of a measuring procedure (for example optimal robot trajectory design) and tools for designing test procedures for various quality characteristics. Software simulator includes the new types of simulation of real robot's behavior with respect to different types of measurements, different types of interferences and kinematic and dynamic parameters of the robot. (en)
  • Softwarový simulátor je zásadní inovací v oblasti robotikou podporovaných měřicích systémů, neboť umožňuje poloautomatické doplnění kontrolního plánu o technologickou vrstvu spojenou s konktréním robotem. Poskytuje grafické vývojové prostředí a poloautomatické nástroje pro efektivní návrh měřicího postupu (optimální trajektorie robota) i nástroje pro návrh samotných měřicích procedur pro jednotlivé znaky kvality. Softwarový simulátor zahrnuje zcela nové typy simulací skutečného chování robota spojené s posloupností různých typů měření s různými rušivými vlivy spojenými s kinematikou a dynamikou robota, které je třeba rovněž simulovat.
  • Softwarový simulátor je zásadní inovací v oblasti robotikou podporovaných měřicích systémů, neboť umožňuje poloautomatické doplnění kontrolního plánu o technologickou vrstvu spojenou s konktréním robotem. Poskytuje grafické vývojové prostředí a poloautomatické nástroje pro efektivní návrh měřicího postupu (optimální trajektorie robota) i nástroje pro návrh samotných měřicích procedur pro jednotlivé znaky kvality. Softwarový simulátor zahrnuje zcela nové typy simulací skutečného chování robota spojené s posloupností různých typů měření s různými rušivými vlivy spojenými s kinematikou a dynamikou robota, které je třeba rovněž simulovat. (cs)
Title
  • Software simulator of robotic measuring system with modules for at least one type of concrete robot (en)
  • Modulární softwarový simulátor robotického měřicího pracoviště s modulem pro minimálně jeden typ konkrétního robota
  • Modulární softwarový simulátor robotického měřicího pracoviště s modulem pro minimálně jeden typ konkrétního robota (cs)
skos:prefLabel
  • Software simulator of robotic measuring system with modules for at least one type of concrete robot (en)
  • Modulární softwarový simulátor robotického měřicího pracoviště s modulem pro minimálně jeden typ konkrétního robota
  • Modulární softwarový simulátor robotického měřicího pracoviště s modulem pro minimálně jeden typ konkrétního robota (cs)
skos:notation
  • RIV/25044516:_____/14:#0000001!RIV15-TA0-25044516
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA03010398)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výsledek %22Modulární softwarový simulátor robotického měřicího pracoviště s modulem pro minimálně jeden typ konkrétního robota%22 je úzce spojen s dalšími výsledky projektu, kterých bude dosaženo v roce 2015 a to jsou %22Funkční vzorek univerzálního robotického měřicího systému pro zjišťování znaků kvality%22 a %22Referenční model pro měřicí a kontrolní plán zjišťování znaku kvality%22. Celkovým přínosem těchto výsledků bude výrazná úspora nákladů u finálního zákazníka ve výši až 1,6 mil. Kč ročně při kapacitě lisovny s půrměrným počtem lisů 8 ks v třísměnném provozu. Očekáváme velmi krátkou 2,3 letou návratnost investice do pořízení robotického měřicího systému, zvýšení konkurenceschopnosti finálního zákazníka díky výraznému snížení zmetkovitosti výroby aj.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 30212
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25044516:_____/14:#0000001
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ROMESY SW 1.1
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • software simulator; robotic measuring system; electronic control plan (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6992E01F78F]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Základem software zůstává robotický operační systém (ROS), propojený s nody (uzly), které spolu komunikují prostřednictvím publikování zpráv metodou subscriber-publisher a nebo jako client-server. Server je jednoduše řečeno služba spuštěná v systému jež očekává od klienta navázání spojení. Obě tyto metody lze využít při řešení různých problémů. První metoda se využívá pokud je potřeba kontinuálně vypisovat jistý výstup a druhá metoda se využívá pro komunikaci na úrovní vykonávání příkazů. Uzly napojené na ROS tvoří jádro systému. Dalším prvkem je GUI prostředí jež zobrazuje výsledky kontroly a také obsahuje možnost komunikace s jádrem systému přes TCP rozhraní pro dodatečné nastavení některých parametrů. Posledním prvkem je simulátor, jež slouží pro vytváření kontrolních plánů a je napojen na databázi systému, kterou využívají ROS nody pro fungování měřícího systému, díky čemuž jsou data centralizována a funkční bloky programů jsou odděleny od hardwaru. To vede k větší variabilitě a stabilitě systému.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kotek, Kamil
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software