About: Technology for removal of phosphorus from real wastewater     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This methodology is intended for small producers of waste water from agriculture in an amount which is not suitable for treatment using other methods – e.g. anaerobic digestion, due to their high investment and operating costs. The method described in this methodology allows the purification of waste water together with recycling and separation of nutrients. The final product of the method is organic compost enriched with mineral struvite, which is an excellent source of slow release phosphorus. The objective of this methodology is to recommend a procedure that allows a reduction of high concentrations of phosphorus and ammonia nitrogen from wastewater while also recycling them. The resulting mineral struvite is an ideal fertiliser. Nutrients contained in struvite are released gradually in small quantities, which are rapidly accumulated by plants. For separation of the precipitated struvite from wastewater filtration through the compostable material is recommended. This approach allows an efficient separation of struvite as well as the sanitation during the composting process. The basis of the method is the aerated reactor system, the filter pan and compost. (en)
  • Tato metodika je určena pro malé producenty odpadních vod ze zemědělství v množství, pro které není vhodné zpracování vznikajících odpadních vod s využitím jiných metod – především anaerobní digescí, kvůli jejich vysokým investičním a provozním nákladům a kteří současně nechtějí či nemohou na pole aplikovat neupravené odpadní vody. Metoda popsaná v této metodice umožňuje čištění vznikajících odpadních vod na takovou úroveň, která povede k významnému omezení negativních vlivů způsobovaných jejich přímou aplikací na pole a současnou recyklaci a separaci nutrientů v nich obsažených a přípravu kompostu obohaceného o minerál struvit, který je vynikajícím zdrojem pomalu uvolnitelného fosforu. Výstupy získané na základě využití této metody jsou určeny pro přímou spotřebu v místě jejich vzniku. Cílem této metodiky je doporučit takový postup, který umožní snížení vysokých koncentrací fosforu a amoniakálního dusíku z odpadních vod a současně také jejich recyklaci. Vzniklý minerál struvit je ideálním zdrojem nutrientů vzhledem ke své relativně nízké rozpustnosti. Nutrienty ve struvitu obsažené se uvolňují postupně v malých množstvích, která jsou rychle akumulována rostlinami a nedochází tak k jejich vymývání do vod. K separaci vysráženého struvitu z odpadních vod je použito filtrace přes kompostovatelný materiál. Tento přístup umožňuje vedle efektivní separace struvitu také jeho hygienizaci v průběhu procesu kompostování a přípravu kvalitního statkového hnojiva – kompostu obohaceného o nutrienty v podobě struvitu. Základem popisované metody je systém provzdušněného reaktoru, filtrační nádoby a kompostu.
  • Tato metodika je určena pro malé producenty odpadních vod ze zemědělství v množství, pro které není vhodné zpracování vznikajících odpadních vod s využitím jiných metod – především anaerobní digescí, kvůli jejich vysokým investičním a provozním nákladům a kteří současně nechtějí či nemohou na pole aplikovat neupravené odpadní vody. Metoda popsaná v této metodice umožňuje čištění vznikajících odpadních vod na takovou úroveň, která povede k významnému omezení negativních vlivů způsobovaných jejich přímou aplikací na pole a současnou recyklaci a separaci nutrientů v nich obsažených a přípravu kompostu obohaceného o minerál struvit, který je vynikajícím zdrojem pomalu uvolnitelného fosforu. Výstupy získané na základě využití této metody jsou určeny pro přímou spotřebu v místě jejich vzniku. Cílem této metodiky je doporučit takový postup, který umožní snížení vysokých koncentrací fosforu a amoniakálního dusíku z odpadních vod a současně také jejich recyklaci. Vzniklý minerál struvit je ideálním zdrojem nutrientů vzhledem ke své relativně nízké rozpustnosti. Nutrienty ve struvitu obsažené se uvolňují postupně v malých množstvích, která jsou rychle akumulována rostlinami a nedochází tak k jejich vymývání do vod. K separaci vysráženého struvitu z odpadních vod je použito filtrace přes kompostovatelný materiál. Tento přístup umožňuje vedle efektivní separace struvitu také jeho hygienizaci v průběhu procesu kompostování a přípravu kvalitního statkového hnojiva – kompostu obohaceného o nutrienty v podobě struvitu. Základem popisované metody je systém provzdušněného reaktoru, filtrační nádoby a kompostu. (cs)
Title
  • Technology for removal of phosphorus from real wastewater (en)
  • Technologie odstraňování fosforu z reálných odpadních vod ze zemědělské produkce
  • Technologie odstraňování fosforu z reálných odpadních vod ze zemědělské produkce (cs)
skos:prefLabel
  • Technology for removal of phosphorus from real wastewater (en)
  • Technologie odstraňování fosforu z reálných odpadních vod ze zemědělské produkce
  • Technologie odstraňování fosforu z reálných odpadních vod ze zemědělské produkce (cs)
skos:notation
  • 02/2014
  • RIV/25006096:_____/14:#0000178!RIV15-TA0-25006096
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020573)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • České ekologické manažerské centrum, 28. pluku 524/25, 101 00 Praha 10
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výnosy zavedení systému srážení struvitu a přípavy organického hnojiva při srovnání s alternativou spočívající ve vývozu OV na čistírny OV spočívají v ušetření nákladů na odvoz a likvidaci OV, které při předpokládaném zpracování 365 m3 ročně mohou dosahovat cca 60 – 80 tis. Kč ročně.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 49551
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25006096:_____/14:#0000178
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika-2014-BIOCLEAN
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • phosphorus; struvite; separation; filtration; composting; fertilizer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [061916B98A95]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Technologie odstraňování fosforu z reálných odpadních vod popsaná v této metodice je zaměřena na odstranění orthofosforečnanů, amoniakálního dusíku a organického znečištění ze silně zatížených odpadních vod ze zemědělství a přípravu organického hnojiva – kompostu obohaceného o struvit. Tato technologie vykazuje při dodržení nároků na kvalitu zpracovávaných materiálů a dosažení provozních parametrů uvedených níže následující výkonnostní parametry. Minimální účinnosti odstranění nutrientů v upravovaných odpadních vodách dosahují pro orthofosforečnanový fosfor 60 %, amoniakální dusík 20 % a chemickou spotřebu kyslíku 40 %. Významná je také ztráta zápachu ošetřené OV. Přečištěné odpadní vody mohou být buď využity jako statková hnojiva, či v některých případech jako pomocné půdní látky.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lhotský, Ondřej
  • Hnátková, Tereza
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software