About: Pilot-scale testing of biostabilisation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • V rámci poloprovozního testu byly testovány tři nově vyvinuté postupy: metodika odhadu biodostupného množství kontaminantu, nový způsob inokulace provedený mísením zemin a detekce přítomných mikroorganismů pomocí PLFA. Inovativní způsob inokulace se vyznačuje tím, že v prvním kroku se mikrobiální preparát inokuluje do znečištěné zeminy, kde probíhá jeho kultivace přirozeným rozmnožováním, a ve druhém kroku se inokulovaná zemina alespoň jednou smíchá s dosud neinokulovanou znečištěnou zeminou v hmotnostním poměru v rozmezí od 1 : 20 do 1 : 100 a následně probíhá kultivace populace mikrobiálního preparátu v celém objemu směsi. Takto připravené inokulum se aplikuje do celého objemu sanovaného materiálu.
  • V rámci poloprovozního testu byly testovány tři nově vyvinuté postupy: metodika odhadu biodostupného množství kontaminantu, nový způsob inokulace provedený mísením zemin a detekce přítomných mikroorganismů pomocí PLFA. Inovativní způsob inokulace se vyznačuje tím, že v prvním kroku se mikrobiální preparát inokuluje do znečištěné zeminy, kde probíhá jeho kultivace přirozeným rozmnožováním, a ve druhém kroku se inokulovaná zemina alespoň jednou smíchá s dosud neinokulovanou znečištěnou zeminou v hmotnostním poměru v rozmezí od 1 : 20 do 1 : 100 a následně probíhá kultivace populace mikrobiálního preparátu v celém objemu směsi. Takto připravené inokulum se aplikuje do celého objemu sanovaného materiálu. (cs)
  • As a part of the pilot test were tested three newly developed procedures: metodology of estimating of bioavailable kontaminant amount, a new method of inoculation made by mixing soil and detection of microorganisms using PLFA. Innovative inoculation method is characterized in that in a first step, a microbial preparation is inoculated into the contaminated soil, wherein the culturing takes place by natural reproduction, and in the second step, the inoculated soil is mixed with at least one previously uninoculated contaminated soil in a weight ratio ranging from 1: 20 to 1: 100, and subsequently, culturing the population of microbial agent in the whole volume of the mixture. The prepared inoculum is applied to the entire volume of remediated material. (en)
Title
  • Pilot-scale testing of biostabilisation (en)
  • Poloprovozní test biostabilizace
  • Poloprovozní test biostabilizace (cs)
skos:prefLabel
  • Pilot-scale testing of biostabilisation (en)
  • Poloprovozní test biostabilizace
  • Poloprovozní test biostabilizace (cs)
skos:notation
  • RIV/25006096:_____/14:#0000127!RIV14-TA0-25006096
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020106)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zavedení metodiky stanovení biodostupné frakce v rámci služeb nabízených Biotechnologickou laboratoří Dřetovice a zavedení technologického postupu inokulace kontaminované matrice krokovým mísením v rámci služeb nabízených Dekonta, a.s.z hlediska ekonomických parametrů představuje: - Zisk z nově nabízené služby (nový zákazníci, prodej licencí, subdodávky); - Využití v rámci vlastních sanačních zakázek u nichž je Dekonta, a.s. realizátorem, kde využití technologie představuje konkurenční výhodu z hlediska know-how a snížení nákladů na sanační proces díky vhodné volbě uspořádání sanačního zásahu na základě provedených analýz a snížení nákladu na inokulaci sanované matrice.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 37372
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25006096:_____/14:#0000127
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Poloprovoz Anarem 981102
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bioavailability, biostabilisation, supercritical fluid extraction, inoculation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8851EBBB38D9]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Inokulace: mísící poměr 1 : 20 až 1 : 100, 2 až 3 mísení (kroky) inokulované a neinokulované zeminy, 7 m3 zeminy celkem Biodostupnost: stanovení pomocí nadkritické fluidní extrakce (SFE) , Dekonta, a.s.Dřetovice 109, Stehelčeves 27342, Ing. Tereza Hudcová, PhD., tel.312292967
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hudcová, Tereza
  • Innemanová, Petra
  • Velebová, Radka
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software