Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Technické řešení se týká lyofilizované kultury na bázi sóji, která je vhodná pro výrobu rostlinných fermentovaných výrobků (nealkoholických nápojů, dezertů, dressingů, pomazánek, apod.), které jsou vhodné pro pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka. Pro tento účel nelze použít běžnou mléčnou kulturu. Lyofilizovaná sójová kultura obsahuje minimálně 1,0 x 108 KTJ/g bakterií mléčného kvašení (vybrané kmeny bakterií rodů Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium, které jsou odolné vůči lyofilizaci), sójovou mouku, kryoprotekční látky a látky podporující růst mikroorganismů a vodu. Optimalizované složení kultury umožňuje její lyofilizaci, a tím i prodloužení trvanlivosti.
- Technické řešení se týká lyofilizované kultury na bázi sóji, která je vhodná pro výrobu rostlinných fermentovaných výrobků (nealkoholických nápojů, dezertů, dressingů, pomazánek, apod.), které jsou vhodné pro pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka. Pro tento účel nelze použít běžnou mléčnou kulturu. Lyofilizovaná sójová kultura obsahuje minimálně 1,0 x 108 KTJ/g bakterií mléčného kvašení (vybrané kmeny bakterií rodů Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium, které jsou odolné vůči lyofilizaci), sójovou mouku, kryoprotekční látky a látky podporující růst mikroorganismů a vodu. Optimalizované složení kultury umožňuje její lyofilizaci, a tím i prodloužení trvanlivosti. (cs)
- This technical solution is concerned with a lyophilized culture based on soy that is suitable for manufacturing of vegetable fermented products (non-alcoholic beverages, desserts, dressings, spreads, etc.) that are intended for patients with cow´s milk protein allergy. Common dairy culture cannot be used for this purpose. The lyophilized soy culture contains at least 1.0 x 108 cfu/g of lactic acid bacteria (selected bacterial strains of species Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium that are resistant to lyophilisation), soy flour, kryoprotective agents and compounds supporting microbial growth. The optimized composition of culture enables its lyophilisation thereby shelf-life prolongation. (en)
|
Title
| - Lyofilizovaná sójová kultura
- Lyofilizovaná sójová kultura (cs)
- Soy lyophilized culture (en)
|
skos:prefLabel
| - Lyofilizovaná sójová kultura
- Lyofilizovaná sójová kultura (cs)
- Soy lyophilized culture (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/11:MZFSOY11!RIV12-MZE-16193296
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QI101B267), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/11:MZFSOY11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - soy lyophilized culture; lactic acid bacteria (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, J.
- Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Demnerová, K.
- Šalaková, A.
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |