About: Výskyt termorezistentních aerobních mikroorganismů, Bacillus cereus a Bacillus licheniformis ve výrobě sýrů eidamského typu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ve fázových vzorcích z výroby Eidamu byl stanoven celkový počet mezofilních mikroorganismů, termorezistentní mikroorganismy a B. cereus. Mezi izolovanými mikroorganismy byly hledány Bacillus cereus a Bacillus licheniformis. Z 83 izolátů rodu Bacillus bylo 57 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 6 jako Bacillus cereus. Nižší záchyt Bacillus cereus mohl být mj. způsoben vyšším podílem vegetativních buněk (které nepřežívají inaktivační záhřev při stanovení termorezistentů) psychrotrofních kmenů v chlazených vzorcích. Naopak stanovené počty termorezistentů mohou být navýšeny, jestliže jsou ve vzorcích přítomny termorezistentní kmeny bakterií mléčného kvašení v počtu vyšším než 1,0 x 105 JTK/g.
  • Ve fázových vzorcích z výroby Eidamu byl stanoven celkový počet mezofilních mikroorganismů, termorezistentní mikroorganismy a B. cereus. Mezi izolovanými mikroorganismy byly hledány Bacillus cereus a Bacillus licheniformis. Z 83 izolátů rodu Bacillus bylo 57 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 6 jako Bacillus cereus. Nižší záchyt Bacillus cereus mohl být mj. způsoben vyšším podílem vegetativních buněk (které nepřežívají inaktivační záhřev při stanovení termorezistentů) psychrotrofních kmenů v chlazených vzorcích. Naopak stanovené počty termorezistentů mohou být navýšeny, jestliže jsou ve vzorcích přítomny termorezistentní kmeny bakterií mléčného kvašení v počtu vyšším než 1,0 x 105 JTK/g. (cs)
  • Total count of mesophilic microorganisms, thermoresistant microorganisms and B. cereus were determined in phase samples from the Edam cheese manufacturing line. Bacillus cereus and Bacillus lichenifromis were searched among isolated microorganisms. There were 57 isolates identified as Bacillus licheniformis and 6 as Bacillus cereus among 83 Bacillus sp. isolates. Lower capture of Bacillus cereus could be due to the i.e. higher portion of the vegetative cells (which don’t survive heating inactivation during thermoresistant microorganisms determination) of psychrotrophic strains in cold samples. On the other hand, the counts of thermoresistant microorganisms can increase, if samples contain lactic acid bacteria thermoresistant strains in count higher than 1.0 x 105 CFU/g. (en)
Title
  • Výskyt termorezistentních aerobních mikroorganismů, Bacillus cereus a Bacillus licheniformis ve výrobě sýrů eidamského typu
  • Výskyt termorezistentních aerobních mikroorganismů, Bacillus cereus a Bacillus licheniformis ve výrobě sýrů eidamského typu (cs)
  • Occurence of thermoresistant aerobic microorganisms, B. cereus and B. licheniformis during the manufacturing of Edam cheese (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt termorezistentních aerobních mikroorganismů, Bacillus cereus a Bacillus licheniformis ve výrobě sýrů eidamského typu
  • Výskyt termorezistentních aerobních mikroorganismů, Bacillus cereus a Bacillus licheniformis ve výrobě sýrů eidamského typu (cs)
  • Occurence of thermoresistant aerobic microorganisms, B. cereus and B. licheniformis during the manufacturing of Edam cheese (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/08:JMAERO08!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06048)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 108
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404323
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/08:JMAERO08
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus cereus and Bacillus lichenifromis; manufacturing of Edam cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A4514054E379]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2008
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Pechačová, Marta
  • Vyletělová, M.
  • Nejeschlebová, L.
  • Tůma, Š.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software