About: Managing electronic unit injection     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Řídící elektronická jednotka pro dvoudobý vznětový motor s protiběžnými písty je navržena modulárně a jádrem je hybridní kontrolér, který zpracovává signály ze snímačů, generujeřídicí signály pro ovládání vstřikovačů a dalších akčních členů. Výkonové obvody ovládají ventily pro regulaci přívodu paliva. Řídící jednotka umožňuje bez složitých obvodových přizpůsobení digitalizaci signálů ze snímačů s napěťovým výstupem od 0 V do 5 V (snímače tlaku, snímač množství přiváděného vzduchu, snímač polohy ovládací páky) a termistorových snímačů teploty (NTC). Pomocí synchronního sériového rozhraní (SPI) je připojen převodník pro digitalizaci signálu z termočlánkového snímače teploty výfukových plynů (EGT). Navržený systém je připraven pro vestavbu dvojitého řízeného zdroje vyššího napětí, který zajistí ve spojení s regulátorem optimalizaci současného vstřiku dvou vstřikovadel do spalovacího prostoru. Hybridní kontrolér disponuje dvěma kanály pro komunikaci přes sběrnici CAN. První kanál CAN1 je vyhrazen pro rozšířené ovládání modulu řízení vstřikovačů a případně pro autonomní řízení ventilů palivového systému. Druhý kanál CAN2 je určen pro připojení inteligentních snímačů (modul snímačů proudu a napětí baterie), uživatelských rozhraní a diagnostické zásuvky, která umožňuje sběr dat ze snímačů, monitorování provozních stavů a nastavení parametrů jednotky.
  • Řídící elektronická jednotka pro dvoudobý vznětový motor s protiběžnými písty je navržena modulárně a jádrem je hybridní kontrolér, který zpracovává signály ze snímačů, generujeřídicí signály pro ovládání vstřikovačů a dalších akčních členů. Výkonové obvody ovládají ventily pro regulaci přívodu paliva. Řídící jednotka umožňuje bez složitých obvodových přizpůsobení digitalizaci signálů ze snímačů s napěťovým výstupem od 0 V do 5 V (snímače tlaku, snímač množství přiváděného vzduchu, snímač polohy ovládací páky) a termistorových snímačů teploty (NTC). Pomocí synchronního sériového rozhraní (SPI) je připojen převodník pro digitalizaci signálu z termočlánkového snímače teploty výfukových plynů (EGT). Navržený systém je připraven pro vestavbu dvojitého řízeného zdroje vyššího napětí, který zajistí ve spojení s regulátorem optimalizaci současného vstřiku dvou vstřikovadel do spalovacího prostoru. Hybridní kontrolér disponuje dvěma kanály pro komunikaci přes sběrnici CAN. První kanál CAN1 je vyhrazen pro rozšířené ovládání modulu řízení vstřikovačů a případně pro autonomní řízení ventilů palivového systému. Druhý kanál CAN2 je určen pro připojení inteligentních snímačů (modul snímačů proudu a napětí baterie), uživatelských rozhraní a diagnostické zásuvky, která umožňuje sběr dat ze snímačů, monitorování provozních stavů a nastavení parametrů jednotky. (cs)
  • Electronic control unit for two-stroke diesel engine with contra rotating pistons is designed modularly and its core is a hybrid controller that processes signals from sensors, generates control signals for operating the injectors and other actuators. Power circuits operate the valves for regulation of fuel supply. Control unit enables - without any complex circuit adjustments - digitalization of signals from sensors with voltage output from 0 to 5 V (pressure sensors, sensor of supplied air, position sensor of control lever) and thermistor temperature sensor (NTC). Converter for digitalization of the signal from thermocouple temperature sensor of exhaust gases (EGT) is connected via synchronous serial interface (SPI). The designed system is ready for in-built of dual operated high voltage supply that secures - in connection with a regulator - optimization of simultaneous injection of two injectors into the combustion chamber. Hybrid controller disposes of two channels for communication via CAN bus. First channel CAN1 is allotted for extended operating of injectors control module and eventually for autonomous control of fuel system valves. The second channel CAN2 is allotted for connection of intelligent sensors (module of sensors of current and accumulator voltage), user interfaces and diagnostic socket that enables data acquisition from sensors, monitoring of working states and setting the parameters of the unit. (en)
Title
  • Managing electronic unit injection (en)
  • Řídící elektronická jednotka vstřikování
  • Řídící elektronická jednotka vstřikování (cs)
skos:prefLabel
  • Managing electronic unit injection (en)
  • Řídící elektronická jednotka vstřikování
  • Řídící elektronická jednotka vstřikování (cs)
skos:notation
  • RIV/15062309:_____/13:#0000002!RIV14-MPO-15062309
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI1/580)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • zvýšení zisku o 3%
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 102927
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/15062309:_____/13:#0000002
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ŘEJ-DAPL-C
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Managing electronic unit injection; diesel engine with opposed pistons; microprocessor control injections (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BE5A03F060B]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Využívá hybridní kontroler pro číslicové zpracování signálů ze snímačů, řízení akčních členů a komunikaci s přídavnými zařízeními.; Umožňuje připojení přídavných inteligentních snímačů a akčních členů; Umožňuje připojení určitých vstupů a ovládání výstupů; Smlouva o využití výsledků výzkumu a vývoje 2013/FR-TI1/580 dne 28.6.2013; Ing. Jozef Škvarek, CSc., e-mail: jozef.skvarek@oprox.cz, tel.: +420 603 89 45 82
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Václavík, Ing., Vlastimil
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software