About: Hop beta acids: Properties, Significance and Utilisation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Význam a využití beta kyselin chmele, významné složky chmelových pryskyřic, se odvíjí ve třech rovinách, pivovarské, antimikrobiální a fyziologické. V pivovarství je určující vlastností beta kyselin nízká rozpustnost ve vodných roztocích a schopnost oxidace na rozpustnější produkty. Byla shromážděna řada důkazů o biologických a farmakologických účincích chmelových hořkých kyselin a speciálně účincích beta kyselin. Chmelové kyseliny jsou potenciálním zdrojem pro léčbu anebo prevenci řady onemocnění včetně rakoviny, diabetu, osteoporózy, kardiovaskulárních chorob, zánětlivých procesů a metabolických poruch. Významné jsou antimikrobiální účinky beta kyselin proti řadě různých mikroorganismů, které již našly využití v cukrovarnictví, lihovarství a chovu hospodářských zvířat. Tento přehledový článek shrnuje dosavadních poznatky o beta kyselinách chmele jak z hlediska působení v pivovarském procesu, tak z hlediska jejich bioaktivních účinků.
  • Význam a využití beta kyselin chmele, významné složky chmelových pryskyřic, se odvíjí ve třech rovinách, pivovarské, antimikrobiální a fyziologické. V pivovarství je určující vlastností beta kyselin nízká rozpustnost ve vodných roztocích a schopnost oxidace na rozpustnější produkty. Byla shromážděna řada důkazů o biologických a farmakologických účincích chmelových hořkých kyselin a speciálně účincích beta kyselin. Chmelové kyseliny jsou potenciálním zdrojem pro léčbu anebo prevenci řady onemocnění včetně rakoviny, diabetu, osteoporózy, kardiovaskulárních chorob, zánětlivých procesů a metabolických poruch. Významné jsou antimikrobiální účinky beta kyselin proti řadě různých mikroorganismů, které již našly využití v cukrovarnictví, lihovarství a chovu hospodářských zvířat. Tento přehledový článek shrnuje dosavadních poznatky o beta kyselinách chmele jak z hlediska působení v pivovarském procesu, tak z hlediska jejich bioaktivních účinků. (cs)
  • Importance and use of hop beta acids, significant component of hop resins, is based on three levels, brewer, antimicrobial and physiological. In the brewing industry low solubility in aqueous solutions and the ability of oxidation to the more soluble products is a defining characteristic of beta acids. Wide range of evidence of biological and pharmacological effects of hop bitter acids and especially the effects of beta acids was collected. Hop acids are potential sources for the treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory processes and metabolic disorders. Significant are antimicrobial effects of beta acids against different microorganisms, which have found use in sugar production, distilling and livestock sectors. This review summarizes the current knowledge about how hop beta acids from the viewpoint of the brewing process, and in terms of their bioactive effects. (en)
Title
  • Hop beta acids: Properties, Significance and Utilisation (en)
  • Beta kyseliny chmele, význam a využití
  • Beta kyseliny chmele, význam a využití (cs)
skos:prefLabel
  • Hop beta acids: Properties, Significance and Utilisation (en)
  • Beta kyseliny chmele, význam a využití
  • Beta kyseliny chmele, význam a využití (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/14:#0000576!RIV15-MZE-14864347
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B227)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 5104
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/14:#0000576
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hops, beta acids, hulupones, beer, physiological effects, antimicrobial effects (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [49F5B96A05FC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 60
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krofta, Karel
  • Mikyška, Alexandr
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 64 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software