About: Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec.
  • V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec. (cs)
  • In our experiments we compared different pretreatment on hop (Humulus lupulus, L.) cryopreservation. We evaluated impact of 0.75 M sucrose and 60 % polyethylene glycol together with low temperature treatment on survival and regeneration of hop plant after cryopreservation. We found out that pretreatment by both osmotic components had significant effect on an improvement of survival and plant regeneration. The highest plant regeneration was obtained for the method using nodal cuttings pretreatment with 0.75 M sucrose and low temperature treatment (2 °C) and following shoot tip loading with 0.7 M sucrose for overnight and air desiccation of shoot tips above silicagel (3 hours). This method is used routinely for cryopreservation of hop germplasm at the Research Institute of Crop Production in Prague in collaboration with the Hop Research Institute, Co., Ltd. in Žatec. (en)
Title
  • Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele
  • Influence of pretreatment on hop cryopreservation (en)
  • Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele
  • Influence of pretreatment on hop cryopreservation (en)
  • Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/07:8P004796!RIV08-MZE-14864347
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 38-40
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3039)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458564
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/07:8P004796
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cryopreservation; hop; Humulus lupulus L. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A5285C1495BC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Piešťany
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Piešťany, Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové poznatky z genetiky a šľachtenia poĺnohospodárskych rastlín, 13 - 14. 11. 2007, Piešťany, Slovenská republika
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svoboda, Petr
  • Faltus, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • SCPV -Výzkumný ústav rastlinej výroby, Piešťany, Slovenská republika
https://schema.org/isbn
  • 978-80-88872-65-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software