About: Komparační pokusy s ověřováním biologické účinnosti vybraných akaricidů na svilušku chmelovou (Tetranychus urticae Koch) na Žatecku a Tršicku v roce 2006     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sviluška chmelová (Tetranychus urticae Koch) je hned po mšici chmelové druhým hospodářsky nejvýznamnějším škůdcem chmele nejen v ČR, ale i v ostatních chmelařských státech světa. Na rozdíl od mšice chmelové způsobuje škodu též ve chmelařských státech nacházejících se na jižní polokouli. Globální oteplování vytváří optimální podmínky pro šíření svilušky chmelové. Průměrný počet ošetření tudíž ve srovnání s minulými léty stoupá a biologické účinnosti stávajících a perspektivních akaricidů je tudíž nezbytné věnovat zvýšenou pozornost. Vedle laboratorních testů na vybraných polních populacích se zakládají i komparativní pokusy. Zoocid zde uváděný pod označením „EXP B“ by měl v nejbližší budoucnosti nahradit stávající klíčový aficid imidacloprid, ale díky svému vedlejšímu účinku na svilušku chmelovou též významně obohatit spektrum použitelných akaricidů.
  • Sviluška chmelová (Tetranychus urticae Koch) je hned po mšici chmelové druhým hospodářsky nejvýznamnějším škůdcem chmele nejen v ČR, ale i v ostatních chmelařských státech světa. Na rozdíl od mšice chmelové způsobuje škodu též ve chmelařských státech nacházejících se na jižní polokouli. Globální oteplování vytváří optimální podmínky pro šíření svilušky chmelové. Průměrný počet ošetření tudíž ve srovnání s minulými léty stoupá a biologické účinnosti stávajících a perspektivních akaricidů je tudíž nezbytné věnovat zvýšenou pozornost. Vedle laboratorních testů na vybraných polních populacích se zakládají i komparativní pokusy. Zoocid zde uváděný pod označením „EXP B“ by měl v nejbližší budoucnosti nahradit stávající klíčový aficid imidacloprid, ale díky svému vedlejšímu účinku na svilušku chmelovou též významně obohatit spektrum použitelných akaricidů. (cs)
  • Two-spotted spider mite (Tetranychus urticae Koch) is together with damson hop aphid the most important pest of hop plants not only in Czech Republic but in other countries growing hop all over the world as well. Global warming up brings optimal conditions for the development of this pest. Average number of treatments against T. urticae increased and therefore it is necessary to devote more attention to biological efficiency of registered and perspectives miticides. Besides laboratory tests comparative field trials are carried out. A new zoocide “EXP B” should not only replace the most important current aphicide, imidacloprid but also enhance the spectrum of registered miticides thanks to its high side miticidal effect. (en)
Title
  • Komparační pokusy s ověřováním biologické účinnosti vybraných akaricidů na svilušku chmelovou (Tetranychus urticae Koch) na Žatecku a Tršicku v roce 2006
  • Comparative field trials on biological efficiency of miticides on two-spoted spider mite (Tetranychus urticae Koch) in Zatec and Trsice hop regions in 2006 (en)
  • Komparační pokusy s ověřováním biologické účinnosti vybraných akaricidů na svilušku chmelovou (Tetranychus urticae Koch) na Žatecku a Tršicku v roce 2006 (cs)
skos:prefLabel
  • Komparační pokusy s ověřováním biologické účinnosti vybraných akaricidů na svilušku chmelovou (Tetranychus urticae Koch) na Žatecku a Tršicku v roce 2006
  • Comparative field trials on biological efficiency of miticides on two-spoted spider mite (Tetranychus urticae Koch) in Zatec and Trsice hop regions in 2006 (en)
  • Komparační pokusy s ověřováním biologické účinnosti vybraných akaricidů na svilušku chmelovou (Tetranychus urticae Koch) na Žatecku a Tršicku v roce 2006 (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/07:8P004774!RIV08-MZE-14864347
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 61-64
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44063)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 429380
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/07:8P004774
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • two-spoted spider mite; miticides; field comparative trials; biological efficiency (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D7E9E4CB9F51]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Žatec
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chmelařský kongres 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Klapal, Ivo
  • Vostřel, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86836-09-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software