About: The possibility of applying renewable raw materials as a substitute for part of the filler components of cement-bonded particleboards     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cementotřískové desky slučují dobré vlastnosti dřeva a cementu, jsou to deskové materiály s vlastnostmi, které je předurčují k použití v mnoha rozličných případech, ať už je to pro stavbu stěn a příček, podhledů, fasád, podlah apod. Nevýhodou cementotřískových desek je ovšem stále poměrně vysoká cena, což je dáno zejména cenou vstupních materiálů. Hlavní složkou, která tvoří plnivo u cementotřískových desek je dřevo. Dřevěné třísky se získávají z kmenů poražených stromů, což znamená, že je nutno třísky z dřevní hmoty nejdříve vyrobit. Použitím alternativních plniv, lze tuto část produkce zčásti či zcela obejít. Využití alternativních rychle obnovitelných surovin ve stavebních materiálech znamená příležitost ke snížení výrobních nákladů a eliminaci ekologické zátěže. Velká výhoda alternativních plniv je v jejich rychlém růstu, kdy ve srovnání se dřevem je perioda jeho obnovy ve zdejších klimatických podmínkách obvykle jednoletá, zatímco dříví roste několik desítek let. Také je třeba vzít do úvahy, že dřevo lze ve stavebnictví využít mnohem efektivněji např. ve formě trámů, desek apod., v těchto případech je dřevo nenahraditelné jinými materiály.
  • Cementotřískové desky slučují dobré vlastnosti dřeva a cementu, jsou to deskové materiály s vlastnostmi, které je předurčují k použití v mnoha rozličných případech, ať už je to pro stavbu stěn a příček, podhledů, fasád, podlah apod. Nevýhodou cementotřískových desek je ovšem stále poměrně vysoká cena, což je dáno zejména cenou vstupních materiálů. Hlavní složkou, která tvoří plnivo u cementotřískových desek je dřevo. Dřevěné třísky se získávají z kmenů poražených stromů, což znamená, že je nutno třísky z dřevní hmoty nejdříve vyrobit. Použitím alternativních plniv, lze tuto část produkce zčásti či zcela obejít. Využití alternativních rychle obnovitelných surovin ve stavebních materiálech znamená příležitost ke snížení výrobních nákladů a eliminaci ekologické zátěže. Velká výhoda alternativních plniv je v jejich rychlém růstu, kdy ve srovnání se dřevem je perioda jeho obnovy ve zdejších klimatických podmínkách obvykle jednoletá, zatímco dříví roste několik desítek let. Také je třeba vzít do úvahy, že dřevo lze ve stavebnictví využít mnohem efektivněji např. ve formě trámů, desek apod., v těchto případech je dřevo nenahraditelné jinými materiály. (cs)
  • Cement-bonded particleboards combine the best qualities of wood and cement; these are plank material with properties which allow for their use in various situations, be it for the construction of walls and partitions, suspended ceilings, facades, floors or whatever. The disadvantage of cement-bonded particleboards, however, is their relatively high cost, which arises mainly from the price of the input materials. Wood is the main component used to make the filler for cement splinter boards, which means that it is necessary first to make chips from the wood. (en)
Title
  • The possibility of applying renewable raw materials as a substitute for part of the filler components of cement-bonded particleboards (en)
  • Možnost aplikace obnovitelných surovin jako náhrada části plnivové složky cementotřískových desek
  • Možnost aplikace obnovitelných surovin jako náhrada části plnivové složky cementotřískových desek (cs)
skos:prefLabel
  • The possibility of applying renewable raw materials as a substitute for part of the filler components of cement-bonded particleboards (en)
  • Možnost aplikace obnovitelných surovin jako náhrada části plnivové složky cementotřískových desek
  • Možnost aplikace obnovitelných surovin jako náhrada části plnivové složky cementotřískových desek (cs)
skos:notation
  • RIV/14617081:_____/12:#0000004!RIV15-MPO-14617081
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/595)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 151991
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14617081:_____/12:#0000004
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cement-bonded particleboards; quickly renewable raw material (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [06229FDE2A42]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sanace a rekonstrukce staveb 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bydžovský, Jiří
  • Melichar, Tomáš
  • Keprdová, Šárka
  • Vacula, Miroslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vědeckotechnická společnost pro sanace staveb a péči o památky - WTA CZ
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02414-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software