About: 5-Axis and 4-Axis Horizontal Machining Center     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The project dedicates high volume production on horizontal machining center adapted for serial production.Our goal was to increase quality and accuracy in machining smaller parts including integrated machined parts manipulation.These production centers are competitveness to production lines.Totally was finished eight prototypes -machining center prototypes with different level of automatization. All machines are equiped by cassette system developed by investigator.Cassette system is subject in patent ownership process and it is possible to apply this construction for simplification of B-Axis construction with better B-Axis parameters. All machine prototypes are conceptual similar.Cinematic machine configuration: B-Axis box is moving along strong horizontal base,stand is firmly mounted to the base,along the side of stand is moving Y-Axis, bracket of Y-Axis holds sliding spindle in way of Z-Axis. In the top of Z-Axis is placed turning-milling spindle tiping into vertical position by crank mechanism. (en)
  • Projekt se věnoval vysoce produkčnímu provedení horizontálního obráběcího centra uzpůsobeného pro sériovou výrobu. Záměrem bylo zvýšit kvalitu a přesnost obrábění menších dílů včetně integrované manipulace s obrobkem. Tato obráběcí centra jsou svou produktivitou konkurencí výrobním linkám. Celkem bylo vyvinuto osm prototypů – obráběcích center, s různým stupněm automatizace. Na všech strojích je uplatněn kazetový systém technologických palet vyvinutý řešitelem. Kazetový systém je předmětem patentové ochrany a lze ho využít pro zjednodušenou konstrukci osy B, při dosažení lepších parametrů osy. Všechny prototypy strojů jsou koncepčně obdobné. Kinematická konfigurace prototypů strojů: podél pevného vodorovného lože pojíždí v ose X skříň osy B, s ložem je pevně spojen stojan, po jeho levé boční stěně pojíždí lineární osa Y, konzole osy Y nese výsuvný vřeteník v ose Z. Na konci horizontální osy Z je umístěno soustružnicko-frézovací vřeteno sklápějící se do svislé polohy pomocí klikového mechanismu.
  • Projekt se věnoval vysoce produkčnímu provedení horizontálního obráběcího centra uzpůsobeného pro sériovou výrobu. Záměrem bylo zvýšit kvalitu a přesnost obrábění menších dílů včetně integrované manipulace s obrobkem. Tato obráběcí centra jsou svou produktivitou konkurencí výrobním linkám. Celkem bylo vyvinuto osm prototypů – obráběcích center, s různým stupněm automatizace. Na všech strojích je uplatněn kazetový systém technologických palet vyvinutý řešitelem. Kazetový systém je předmětem patentové ochrany a lze ho využít pro zjednodušenou konstrukci osy B, při dosažení lepších parametrů osy. Všechny prototypy strojů jsou koncepčně obdobné. Kinematická konfigurace prototypů strojů: podél pevného vodorovného lože pojíždí v ose X skříň osy B, s ložem je pevně spojen stojan, po jeho levé boční stěně pojíždí lineární osa Y, konzole osy Y nese výsuvný vřeteník v ose Z. Na konci horizontální osy Z je umístěno soustružnicko-frézovací vřeteno sklápějící se do svislé polohy pomocí klikového mechanismu. (cs)
Title
  • 5-Axis and 4-Axis Horizontal Machining Center (en)
  • 5-Osé a 4-Osé Horizontální obráběcí centrum
  • 5-Osé a 4-Osé Horizontální obráběcí centrum (cs)
skos:prefLabel
  • 5-Axis and 4-Axis Horizontal Machining Center (en)
  • 5-Osé a 4-Osé Horizontální obráběcí centrum
  • 5-Osé a 4-Osé Horizontální obráběcí centrum (cs)
skos:notation
  • RIV/00654981:_____/11:TRIM2011!RIV11-MPO-00654981
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FI-IM4/083)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Vytvoření nové řady obráběcích strojů, cenově přijatelnější a výkonostně srovnatelné se zahraniční konkurencí firem MAZAK a DMG.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 244210
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00654981:_____/11:TRIM2011
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TRIM2011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Machining; Horizontal Machining Center; Cassette System; Turning; Milling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CC6DAFDFB41F]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • prostory společnosti VAPOS spol. s r.o., Soudná 62, 506 01, Jičín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 5-Osé (4-Osé) Horizontální obráběcí centrum-rozjezdy1100x1100x800mm (900x900x600mm),rozměry obrobku: D= 900mm,V=900mm; příjemce je uživatelem výsledku, podle smouvy č.: 2010/FI-IM4/083, ze dne: 1.6.2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bernard, Josef
  • Bernard, Radek
  • Chytrý, Michal
  • Macák, Jiří
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software