About: Pixel-synchronní stereokamera     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pixel-synchronní stereokamera zachycuje obraz z pravého a levého obrazového senzoru synchronně s přesností na 1 pixel, což umožňuje správnou funkci stereomatching algoritmů pro počítání hloubkové mapy i v případech, kdy se ve scéně vyskytují rychle se pohybující objekty. Náš funkční vzorek obsahuje 2 obrazové senzory připojené k čipu FPGA, který zajišťuje vzájemné prokládání pixelů z obou senzorů a jejich odesílání přes rozhraní CPI (camera parallel interface) do CPU typu STM32F4 (ARM Cortex M4). Tento procesor zajišťuje také nastavení obou senzorů pomocí sběrnice I2C a odesílání obrazových dat do nadřazeného počítače pomocí USB rozhraní. Aktuální HW verze je modulární - umožňuje snadnou výměnu senzorových a CPU modulů pomocí konektorů s definovaným rozložením pinů, díky čemuž je možné vyvíjet varianty finálního produktu stereokamery s různými typy senzorů a různě výkonných CPU dle potřeb cílové aplikace.
  • Pixel-synchronní stereokamera zachycuje obraz z pravého a levého obrazového senzoru synchronně s přesností na 1 pixel, což umožňuje správnou funkci stereomatching algoritmů pro počítání hloubkové mapy i v případech, kdy se ve scéně vyskytují rychle se pohybující objekty. Náš funkční vzorek obsahuje 2 obrazové senzory připojené k čipu FPGA, který zajišťuje vzájemné prokládání pixelů z obou senzorů a jejich odesílání přes rozhraní CPI (camera parallel interface) do CPU typu STM32F4 (ARM Cortex M4). Tento procesor zajišťuje také nastavení obou senzorů pomocí sběrnice I2C a odesílání obrazových dat do nadřazeného počítače pomocí USB rozhraní. Aktuální HW verze je modulární - umožňuje snadnou výměnu senzorových a CPU modulů pomocí konektorů s definovaným rozložením pinů, díky čemuž je možné vyvíjet varianty finálního produktu stereokamery s různými typy senzorů a různě výkonných CPU dle potřeb cílové aplikace. (cs)
  • Pixel-synchronous stereocamera captures images from right and left image sensors synchronously with one pixel clock precision This allows proper function of stereomatching algorithms for computing depth maps even when fast-moving objects are present in the scene. Our prototype consists of 2 image sensors connected to FPGA, which interlaces the pixels from both sensors and sends them to the CPI interface of the STM32F4 CPU (ARM Cortex M4). The CPU also controls both sensors using the I2C bus and streams the pixel data to an USB host using the built-in USB interface. The current HW version is modular – it allows to swap sensor and CPU modules as they have connectors with defined pinout, providing all necessary signals. Therefore, it is possible to develop variants of the final stereocamera product with sensors and CPU corresponding to different application requirements. (en)
Title
  • Pixel-synchronní stereokamera (en)
  • Pixel-synchronous stereocamera
  • Pixel-synchronous stereocamera (cs)
skos:prefLabel
  • Pixel-synchronní stereokamera (en)
  • Pixel-synchronous stereocamera
  • Pixel-synchronous stereocamera (cs)
skos:notation
  • RIV/00532304:_____/14:UV3C005!RIV15-TA0-00532304
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TE01020415)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Cílem tohoto projektu je vyvinout stereokameru, použitelnou v systémech a aplikacích, které potřebují zpracovávat scénu ve 3 rozměrech (3D) a nemohou použít jiné metody pro získání hloubky obrazu, např. strukturované světlo nebo lidar. Tuto stereokameru využijí např. naše systémy Couvací kamery s detekcí překážek a Požární lafety s automatickou detekcí ohně, ale bude na trhu nabízena také jako samostatná komponenta
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 36715
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00532304:_____/14:UV3C005
http://linked.open...terniIdentifikace
  • UV3C/2014/StereoCamera
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • stereocamera,pixel-synchronous,FPGA,USB, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C951FCA140AD]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Napájecí napětí: 9-36V. Použité obrazové sensory: libovolné senzory s paralelním rozhraním (CPI). Dosažitelný framerate: 20 fps při rozlišení 640x480.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janků, Peter
  • Dulík, Tomáš
  • Snopek, Petr
  • Salášek, Karel
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software