About: The assessment of the impact of vine cultivation method on populations of lactic acid bacteria during alcohol fermentation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In recent years, an increasing consumer demand for products originating from organic or integrated production system. For this reason, the trend to shift away from the conventional method of cultivation and production of spare even one of the oldest biotechnology industry - production of wine. Although many studies have been conducted on the impact of vines grown on the content of various inorganic elements (especially nitrogen and copper), phenolic compounds or the population of soil microorganisms, there is no information on whether the affected populations of lactic acid bacteria in grape musts during primary fermentation. Lactic acid bacteria are responsible for secondary or malolactic fermentation, which provides biological deacidification. In addition, the production of a number of secondary metabolites, significantly affect the taste, aroma and health quality wines. The aim was to monitor the total number of lactic acid bacteria present in the grape juice during wine making. The study was condu (en)
  • V posledních letech roste poptávka spotřebitelů po produktech pocházejících z ekologického nebo integrovaného systému produkce. Z tohoto důvodu se trend přecházet od konvenčního způsobu pěstování a výroby nevyhnul ani jednomu z nejstarších odvětví biotechnologie – výrobě vína. I když byla provedena řada studií zabývající se vlivem způsobu pěstování vinné révy na obsah různých anorganických prvků (zejména dusíku a mědi), fenolických sloučenin nebo populaci půdních mikroorganismů, nejsou k dispozici žádné informace o tom, zda je ovlivněna populace bakterií mléčného kvašení v hroznovém moštu během primární fermentace. Bakterie mléčného kvašení jsou zodpovědné za sekundární neboli jablečno-mléčné kvašení, které zajišťuje biologické odkyselení vína. Kromě toho, produkcí řady sekundárních metabolitů, významně ovlivňují výslednou chuť, aroma a hygienickou jakost vína. Cílem práce bylo monitorování celko
  • V posledních letech roste poptávka spotřebitelů po produktech pocházejících z ekologického nebo integrovaného systému produkce. Z tohoto důvodu se trend přecházet od konvenčního způsobu pěstování a výroby nevyhnul ani jednomu z nejstarších odvětví biotechnologie – výrobě vína. I když byla provedena řada studií zabývající se vlivem způsobu pěstování vinné révy na obsah různých anorganických prvků (zejména dusíku a mědi), fenolických sloučenin nebo populaci půdních mikroorganismů, nejsou k dispozici žádné informace o tom, zda je ovlivněna populace bakterií mléčného kvašení v hroznovém moštu během primární fermentace. Bakterie mléčného kvašení jsou zodpovědné za sekundární neboli jablečno-mléčné kvašení, které zajišťuje biologické odkyselení vína. Kromě toho, produkcí řady sekundárních metabolitů, významně ovlivňují výslednou chuť, aroma a hygienickou jakost vína. Cílem práce bylo monitorování celko (cs)
Title
  • The assessment of the impact of vine cultivation method on populations of lactic acid bacteria during alcohol fermentation (en)
  • Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení
  • Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení (cs)
skos:prefLabel
  • The assessment of the impact of vine cultivation method on populations of lactic acid bacteria during alcohol fermentation (en)
  • Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení
  • Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení (cs)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/12:PU99404!RIV13-MSM-26310___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 160012
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/12:PU99404
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lactic acid bacteria, polymerase chain reaction, winemaking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9AC1A7117350]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Valicová, Markéta
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software