About: Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo srovnat aroma profil různých typů sýrů s bílou plísní vyráběných v ČR. Tyto sýry jsou charakterizovány porostem bílé plísně Penicillium camamberti na povrchu sýra. Přítomnost plísně jim dává vzhled, chuť a aroma zřetelně odlišné od jiných typů sýrů. Těkavé aroma sloučeniny sýrů byly izolovány pomocí Solid-phase microextraction a analyzovány GC. Tato metoda je jednoduchá a rychlá a minimalizuje tepelné, mechanické příp. chemické poškození vzorku. Celkem bylo v sýrech identifikováno 32 sloučenin: 1 uhlovodík, 3 aldehydy, 7 ketonů, 11 alkoholů, 2 estery, 5 MK a 2 sloučeniny síry a 1 dusíkatá sloučenina. Aroma profily různých druhů testovaných sýrů byly podobné, přestože jejich technologie výroby je v některých směrech odlišná.
  • Cílem této práce bylo srovnat aroma profil různých typů sýrů s bílou plísní vyráběných v ČR. Tyto sýry jsou charakterizovány porostem bílé plísně Penicillium camamberti na povrchu sýra. Přítomnost plísně jim dává vzhled, chuť a aroma zřetelně odlišné od jiných typů sýrů. Těkavé aroma sloučeniny sýrů byly izolovány pomocí Solid-phase microextraction a analyzovány GC. Tato metoda je jednoduchá a rychlá a minimalizuje tepelné, mechanické příp. chemické poškození vzorku. Celkem bylo v sýrech identifikováno 32 sloučenin: 1 uhlovodík, 3 aldehydy, 7 ketonů, 11 alkoholů, 2 estery, 5 MK a 2 sloučeniny síry a 1 dusíkatá sloučenina. Aroma profily různých druhů testovaných sýrů byly podobné, přestože jejich technologie výroby je v některých směrech odlišná. (cs)
  • The aim of this work was to compare aroma profile of vyrious types of white mould cheeses produced in CZ. Volatile aroma compounds were isolated using SPME and analysed by GC. In total 32 compounds were identified: 1 hydrocarbon, 3 aldehydes, 7 ketones, 11 alcohols, 2 esters, 5 FA and 2 sulphur compounds and 1 nitrogen compound. Aroma profiles of cheeses were similar, although producing technology is rather different. (en)
Title
  • Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní
  • Comparison of aroma profile of white mould cheeses (en)
  • Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní (cs)
skos:prefLabel
  • Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní
  • Comparison of aroma profile of white mould cheeses (en)
  • Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní (cs)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/06:PU63435!RIV07-MSM-26310___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 287-290
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM0021630508)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 501060
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/06:PU63435
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • aroma, SPME, white cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6F323F6005ED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loupancová, Blanka
  • Vítová, Eva
  • Zemanová, Jana
  • Štoudková, Hana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-682-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software