Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Study of mould cheeses´ripening (en)
- Z hlediska vývoje látek ovlivňujících chuť a vůni sýra hraje důležitou roli během výroby proces zrání. Zrání lze obecně charakterizovat jako soubor biochemických a fyzikálních pochodů, jimiž sýr nabývá vlastností charakteristických pro svůj druh. Vesměsjde o zmenšování molekul základních složek mléka, tj. laktosy, bílkovin a tuku, a v menší míře o vytváření nových sloučenin vzájemnými reakcemi výchozích látek nebo meziproduktů. Obecně je sýr zralý, když je po stránce smyslových vlastností nejvhodnější ke konzumaci. Záměrem této práce bylo shromáždit informace, které se týkají změn v zastoupení těkavých látek v sýru s modrou plísní, experimentálně pak sledovat průběh zrání stanovením obsahu vonných látek a senzorickými zkouškami.
- Z hlediska vývoje látek ovlivňujících chuť a vůni sýra hraje důležitou roli během výroby proces zrání. Zrání lze obecně charakterizovat jako soubor biochemických a fyzikálních pochodů, jimiž sýr nabývá vlastností charakteristických pro svůj druh. Vesměsjde o zmenšování molekul základních složek mléka, tj. laktosy, bílkovin a tuku, a v menší míře o vytváření nových sloučenin vzájemnými reakcemi výchozích látek nebo meziproduktů. Obecně je sýr zralý, když je po stránce smyslových vlastností nejvhodnější ke konzumaci. Záměrem této práce bylo shromáždit informace, které se týkají změn v zastoupení těkavých látek v sýru s modrou plísní, experimentálně pak sledovat průběh zrání stanovením obsahu vonných látek a senzorickými zkouškami. (cs)
|
Title
| - Studium průběhu zrání plísňových sýrů
- Studium průběhu zrání plísňových sýrů (cs)
- Study of mould cheeses´ripening (en)
|
skos:prefLabel
| - Studium průběhu zrání plísňových sýrů
- Studium průběhu zrání plísňových sýrů (cs)
- Study of mould cheeses´ripening (en)
|
skos:notation
| - RIV/00216305:26310/01:PU21805!RIV/2005/MSM/263105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216305:26310/01:PU21805
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Chromatografické metódy a zdravie človeka
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vítová, Eva
- Bezděková, Šárka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |