About: Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Senzorické vlastnosti jsou významnou součástí hodnocení celkové jakosti. Mezi smyslovými znaky a chemickým složením existují vzájemné vztahy, které jsou v mnohých potravinách složité a málo prozkoumané. Jestliže chceme tyto vztahy objasnit, musíme objektivizovat senzorické hodnocení tak, že zjistíme chemické složení a fyzikální vlastnosti potravin a porovnáme je s jejich senzorickými znaky a hodnotami. I přes značný pokrok v této oblasti nelze počítat s úplným nahrazením senzorické analýzy analýzou insttrumentální. Snahou je orientovat se na účelné doplnění senzorických zkoušek přístrojovou analýzou a předejít tak nesprávným výsledkům, případně potvrdit senzoricky získané výsledky. Práce se zabývá porovnáním senzorického a analytického hodnocení aroma sýrů a jeho vývoje v průběhu zrání.
  • Senzorické vlastnosti jsou významnou součástí hodnocení celkové jakosti. Mezi smyslovými znaky a chemickým složením existují vzájemné vztahy, které jsou v mnohých potravinách složité a málo prozkoumané. Jestliže chceme tyto vztahy objasnit, musíme objektivizovat senzorické hodnocení tak, že zjistíme chemické složení a fyzikální vlastnosti potravin a porovnáme je s jejich senzorickými znaky a hodnotami. I přes značný pokrok v této oblasti nelze počítat s úplným nahrazením senzorické analýzy analýzou insttrumentální. Snahou je orientovat se na účelné doplnění senzorických zkoušek přístrojovou analýzou a předejít tak nesprávným výsledkům, případně potvrdit senzoricky získané výsledky. Práce se zabývá porovnáním senzorického a analytického hodnocení aroma sýrů a jeho vývoje v průběhu zrání. (cs)
  • Study of sensory properties of cheeses and dependence on a volatile substances content (en)
Title
  • Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek
  • Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek (cs)
  • Study of sensory properties of cheeses and dependence on a volatile substances content (en)
skos:prefLabel
  • Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek
  • Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek (cs)
  • Study of sensory properties of cheeses and dependence on a volatile substances content (en)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/01:PU21414!RIV/2005/MSM/263105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 36-36
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 263100020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 697696
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/01:PU21414
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheese, SPME, aroma (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [139FB7C7C8B7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXI. Lenfeldovy a Hoklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vítová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software