About: Vliv cyklodextrinů na separaci vybraných přírodních antioxidantů pomocí mielární elektrokinetické chromatografie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to separate the isomers of chlorogenic acid (neochlorogenic acid and cryptochlorogenic acid) and isorhamnetin-3-O-rutinoside and kaempferol-3-O-rutinoside. These compounds weren't separated using micellar electrokinetic chromatography with sodium decyl sulphate as pseudostationary phase. The influence of added cyclodextrin into the background electrolyte was studied. Neochlorogenic acid, cryptochlorogenic acid, isorhamnetin-3-O-rutinoside and kaempferol-3-O-rutinoside belong to a group of antioxidants. Antioxidants can be found in fruits and vegetables, tea, honey, beer, wine and cereals. Antioxidants can reduce the incidence of cardiovascular diseases, diabetes, cancer and stroke. (en)
  • Cílem práce bylo rozdělit izomery kyseliny chlorogenové (kyselina neochlorogenová a kryptochlorogenová) a isorhamnetin-3-O-rutinosid a kaempferol-3-O-rutinosid, které nebylo možné rozdělit pomocí micelární elektrokinetické chromatografie s použitím decylsíranu sodného jako pseudostacionární fáze. Byl studován vliv přídavku cyklodextrinu do základního elektrolytu na separaci těchto látek. Kyselina neochlorogenová a kryptochlorogenová, isorhamnetin-3-O-rutinosid, a kaempferol-3-O-rutinosid se řadí mezi antioxidanty, které se hojně vyskytují v ovoci, zelenině, čajích, medu, pivu, vínu a obilovinách. Antioxidanty pomáhají chránit organismus před působením volných radikálů a tím před vznikem kardiovaskulárních onemocnění, cukrovkou, rakovinou a onemocněním nervové soustavy.
  • Cílem práce bylo rozdělit izomery kyseliny chlorogenové (kyselina neochlorogenová a kryptochlorogenová) a isorhamnetin-3-O-rutinosid a kaempferol-3-O-rutinosid, které nebylo možné rozdělit pomocí micelární elektrokinetické chromatografie s použitím decylsíranu sodného jako pseudostacionární fáze. Byl studován vliv přídavku cyklodextrinu do základního elektrolytu na separaci těchto látek. Kyselina neochlorogenová a kryptochlorogenová, isorhamnetin-3-O-rutinosid, a kaempferol-3-O-rutinosid se řadí mezi antioxidanty, které se hojně vyskytují v ovoci, zelenině, čajích, medu, pivu, vínu a obilovinách. Antioxidanty pomáhají chránit organismus před působením volných radikálů a tím před vznikem kardiovaskulárních onemocnění, cukrovkou, rakovinou a onemocněním nervové soustavy. (cs)
Title
  • Vliv cyklodextrinů na separaci vybraných přírodních antioxidantů pomocí mielární elektrokinetické chromatografie
  • Vliv cyklodextrinů na separaci vybraných přírodních antioxidantů pomocí mielární elektrokinetické chromatografie (cs)
  • Effect of cyclodextrins on separation of selected natural antioxidants using micellar electrokinetic chromatography (en)
skos:prefLabel
  • Vliv cyklodextrinů na separaci vybraných přírodních antioxidantů pomocí mielární elektrokinetické chromatografie
  • Vliv cyklodextrinů na separaci vybraných přírodních antioxidantů pomocí mielární elektrokinetické chromatografie (cs)
  • Effect of cyclodextrins on separation of selected natural antioxidants using micellar electrokinetic chromatography (en)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/14:39898765!RIV15-MSM-25310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53638
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/14:39898765
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • kaempferol-3-O-rutinoside; isorhamnetin-3-O-rutinoside; cryptochlorogenic acid; neochlorogenic acid; micellar electrokinetic chromatography; cyclodextrins (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [007DC105D11E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ovčárna pod Pradědem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XVI., sborník příspěvků ze semináře
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fischer, Jan
  • Česla, Petr
  • Váňová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7395-821-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software