About: Bacteria of the genus Arcobacter a their survival in beverages     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This study focuses on a possible inhibitory effect on survival of the genus Arcobacter based on various concentrations of ethanol and five tested kinds of beer. The determinations were made using several representative arcobacters. For most of these, a concentration of 10% ethanol was determined to be the minimum inhibitory concentration (MIC). Also the survival of arcobacters in a laboratory-prepared model stomach was examined and subsequently the definite volume of beer was added in the model stomach system. Complete inactivation of all monitored arcobacters was usually detected within 10 min. The results are compared with values of antioxidative activity determined. (en)
  • Rod Arcobacter byl popsán v roce 1991 a již zahrnuje 15 druhů. Patří mezi významné patogeny v potravinářství. K potlačení kontaminace se používají antimikrobiální látky, avšak problémem se stává vznik rezistence bakterií. Tyto látky se vyskytují v řadě potravin a nápojů. Pivo může mít antimikrobiální vliv díky obsahu ethanolu, CO2, antioxidantů a nízkému pH. Výsledky přežívání arkobakterů ve vzorcích piv poukazují na fakt, že k inhibici dochází pozvolněji a v menší míře, než je tomu u ethanolu v téže koncentraci jako u piv. Např. divoký izolát A. butzleri byl zcela inhibován koncentrací ethanolu 5 %, avšak ve vzorku piva Pernštejn 12° o téže koncentraci ethanolu, přežívaly buňky z 80 % původně inokulované density. Výsledky též ukazují, že testované arkobaktery přežívají v modelu žaludku s obsahem piva dokonce déle, než bez vzorku. Extraktivnější vzorky vykazovaly lepší podmínky pro přežívání arkobakterů i přes vyšší obsah alkoholu a antioxidačních látek.
  • Rod Arcobacter byl popsán v roce 1991 a již zahrnuje 15 druhů. Patří mezi významné patogeny v potravinářství. K potlačení kontaminace se používají antimikrobiální látky, avšak problémem se stává vznik rezistence bakterií. Tyto látky se vyskytují v řadě potravin a nápojů. Pivo může mít antimikrobiální vliv díky obsahu ethanolu, CO2, antioxidantů a nízkému pH. Výsledky přežívání arkobakterů ve vzorcích piv poukazují na fakt, že k inhibici dochází pozvolněji a v menší míře, než je tomu u ethanolu v téže koncentraci jako u piv. Např. divoký izolát A. butzleri byl zcela inhibován koncentrací ethanolu 5 %, avšak ve vzorku piva Pernštejn 12° o téže koncentraci ethanolu, přežívaly buňky z 80 % původně inokulované density. Výsledky též ukazují, že testované arkobaktery přežívají v modelu žaludku s obsahem piva dokonce déle, než bez vzorku. Extraktivnější vzorky vykazovaly lepší podmínky pro přežívání arkobakterů i přes vyšší obsah alkoholu a antioxidačních látek. (cs)
Title
  • Bacteria of the genus Arcobacter a their survival in beverages (en)
  • Bakterie rodu Arcobacter a jejich přežívání v nápojích
  • Bakterie rodu Arcobacter a jejich přežívání v nápojích (cs)
skos:prefLabel
  • Bacteria of the genus Arcobacter a their survival in beverages (en)
  • Bakterie rodu Arcobacter a jejich přežívání v nápojích
  • Bakterie rodu Arcobacter a jejich přežívání v nápojích (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/12:39894946!RIV13-MSM-25310___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM0021627502)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 124396
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/12:39894946
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • HPLC-ECD; model stomach; inactivation; antioxidant activity; beer; Arcobacter spp. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [15E58D187861]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí: sborník příspěvků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vytřasová, Jarmila
  • Švecová, Blanka
  • Šilha, David
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-612-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software