About: Vliv podmínek na produkci stafylokokového enterotoxinu B za použití metody western blot     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Some S. aureus strains are able to produce staphylococcal enterotoxins (SEs) and are the causative agents of staphylococcal intoxication. Like any other organism, S.aureus needs temperature, moisture, nutrients and time to grow. The presence or absence of oxygen, salt, sugar, acidity and the microflora in the environment are other important factors for the growth of bacteria in the gastrointestinal tract. The production of SEs is greatly influenced by environmental factors such as pH, temperature, atmospheric composition and aeration rate. Optimal conditions for the production of the different SEs vary. In our work the conditions (temperature, pH) for production of SEB were examined. Optimal temperature for production of SEB was 37 to 42 °C, the chosen strains produced toxin in the range 4 to 42 °C. Optimal pH for production of SEB was pH 6 to 7, SEB production range was pH from 4 to 10. The results differed in dependence on the used acid. (en)
  • S. aureus je schopen produkovat SEs, které vyvolávají alimetární intoxikace. S. aureus je nejen schopen růst v širokém rozmezí teplot a pH, ale i v tomto rozmezí produkovat SEs, jak bylo v této práci ověřeno. Optimální teplota pro produkci SEB byla 37 až 42 °C, ale SEB byl produkován v teplotním rozmezí 4 ? 42 °C. Optimální pH pro produkci SEB bylo v rozmezí 6 - 7, ale S. aureus byl schopen produkovat tento toxin v rozmezí pH 4 - 10. Produkce SEB byla závislá i na typu kyseliny použité pro úpravu pH.
  • S. aureus je schopen produkovat SEs, které vyvolávají alimetární intoxikace. S. aureus je nejen schopen růst v širokém rozmezí teplot a pH, ale i v tomto rozmezí produkovat SEs, jak bylo v této práci ověřeno. Optimální teplota pro produkci SEB byla 37 až 42 °C, ale SEB byl produkován v teplotním rozmezí 4 ? 42 °C. Optimální pH pro produkci SEB bylo v rozmezí 6 - 7, ale S. aureus byl schopen produkovat tento toxin v rozmezí pH 4 - 10. Produkce SEB byla závislá i na typu kyseliny použité pro úpravu pH. (cs)
Title
  • Vliv podmínek na produkci stafylokokového enterotoxinu B za použití metody western blot
  • Production of Staphylococcal Enterotoxins B under Conditions of using Western blotting method (en)
  • Vliv podmínek na produkci stafylokokového enterotoxinu B za použití metody western blot (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv podmínek na produkci stafylokokového enterotoxinu B za použití metody western blot
  • Production of Staphylococcal Enterotoxins B under Conditions of using Western blotting method (en)
  • Vliv podmínek na produkci stafylokokového enterotoxinu B za použití metody western blot (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/09:00008573!RIV10-MSM-25310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA203/09/0148), Z(MSM0021627502)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349449
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/09:00008573
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • S. aureus; staphylococcal enterotoxin B; westernblott (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [72B511DED3D7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mladkov
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků ze semináře XI. Monitorování cizirodých látek v životním prostředí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vytřasová, Jarmila
  • Kristlová, Jana
  • Jiřičková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7395-230-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 94 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software