About: Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this paper was analysed eating habits in two groups of soldiers. Every of groups has another seriosness of their work. The first group there are members of militant unity with big working physical stress. The second group there are members of pre-ventive unity without working physical stress. The preferences of single groups of dishes on breakfasts, lunches, dinners and snacks were observed by questionnaire method. It was observed, members of both soldieres unities choose the same groups of food on brekfasts and dinners, another groups of food on lunches and snacks. The members of preventive unity prefer among others more vegetables. (en)
  • V této práci byly analyzovány stravovací zvyklosti dvou skupin vojáků lišících se fy-zickou náročností jejich práce. První skupinu představovali příslušníci bojové jednot-ky s velkou pracovní fyzickou zátěží. Jako kontrolní skupina byli vybráni příslušníci zabezpečovací jednotky, jejichž pracovní zatížení není tak fyzicky náročné. Prefe-rence jednotlivých skupin pokrmů na snídaně, obědy, večeře a svačiny byly zjišťová-ny dotazníkovou metodou. Bylo zjištěno, že na snídaně a večeře si příslušníci obou vojenských jednotek vybírají stejné skupiny potravin. Odlišnosti se projevily v preferenci jednotlivých skupin potravin konzumovaných na obědy a svačiny. Pří-slušníci zabezpečovací jednotky preferují mj. více zeleniny.
  • V této práci byly analyzovány stravovací zvyklosti dvou skupin vojáků lišících se fy-zickou náročností jejich práce. První skupinu představovali příslušníci bojové jednot-ky s velkou pracovní fyzickou zátěží. Jako kontrolní skupina byli vybráni příslušníci zabezpečovací jednotky, jejichž pracovní zatížení není tak fyzicky náročné. Prefe-rence jednotlivých skupin pokrmů na snídaně, obědy, večeře a svačiny byly zjišťová-ny dotazníkovou metodou. Bylo zjištěno, že na snídaně a večeře si příslušníci obou vojenských jednotek vybírají stejné skupiny potravin. Odlišnosti se projevily v preferenci jednotlivých skupin potravin konzumovaných na obědy a svačiny. Pří-slušníci zabezpečovací jednotky preferují mj. více zeleniny. (cs)
Title
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work (en)
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work (cs)
skos:prefLabel
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work (en)
  • Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work (cs)
skos:notation
  • RIV/00216224:14510/09:00039581!RIV10-MSM-14510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 311791
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14510/09:00039581
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soldiers; nutrition habits; physical activity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8261D1F1C91F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník abstraktů a elektronických verzí recenzovaných příspěvků na CD-ROMu. XXVII. Mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu zaměřené k aktuálním problémům vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Juříková, Jana
  • Pěcha, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita obrany
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7231-650-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software