About: Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The goal of this study was detection of lactic acid bacteria in beef and pork packed under the conditions of protective atmosphere and identification of their genus and species. One of the causes of packed meat spoilage were identified lactic acid bacteria as the genus Leuconostoc and Lactobacillus. Quantitative growth of spoilage bacteria reached 106 CFU/g during 21 to 28 days of meat storage depending on the kind of meat. After this time, meat was inedible due to the strong sensory changes under ongoing fermentation processes. (en)
  • Cílem práce byla detekce bakterií mléčného kvašení (BMK) ve vzorcích hovězího a vepřového masa, baleného v ochranné atmosféře, a jejich rodová a druhová identifikace. Jako jedna z příčin kažení baleného masa byly identifikovány mléčné bakterie rodu Leuconostoc a Lactobacillus. Kvantitativní nárůst přítomných BMK dosáhl maxima 106 KTJ/g v rozmezí 21-28 dnů skladování v závislosti na druhu masa. Po uplynutí této doby bylo balené maso vzhledem k výrazným senzorickým změnám v důsledku probíhajících fermentačních procesů nepoživatelné.
  • Cílem práce byla detekce bakterií mléčného kvašení (BMK) ve vzorcích hovězího a vepřového masa, baleného v ochranné atmosféře, a jejich rodová a druhová identifikace. Jako jedna z příčin kažení baleného masa byly identifikovány mléčné bakterie rodu Leuconostoc a Lactobacillus. Kvantitativní nárůst přítomných BMK dosáhl maxima 106 KTJ/g v rozmezí 21-28 dnů skladování v závislosti na druhu masa. Po uplynutí této doby bylo balené maso vzhledem k výrazným senzorickým změnám v důsledku probíhajících fermentačních procesů nepoživatelné. (cs)
Title
  • Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry
  • Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry (cs)
  • Identification of lactic acid bacteria in meat packed under the conditions of protective atmosphere. (en)
skos:prefLabel
  • Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry
  • Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry (cs)
  • Identification of lactic acid bacteria in meat packed under the conditions of protective atmosphere. (en)
skos:notation
  • RIV/00216224:14310/07:00023329!RIV10-MSM-14310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 425335
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14310/07:00023329
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lactic Acid Bacteria; identification; meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [041B93311E21]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Švec, Pavel
  • Štegnerová, Hana
  • Steinhauserová, Iva
  • Nápravníková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0506-8231
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software