About: Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl optimalizován postup izolace bakteriální DNA pomocí magnetických částic P(HEMA-co-GMA) (1/1) pokrytých karboxylovými skupinami (0,764 mM COOH/g ). Jako kontrola byly použity magnetické částice silikagelu (CPG, USA). Adsorpce DNA probíhala v prostředí vysoké koncentrace PEG 6000 a NaCl. K testování byla použita DNA izolovaná z bakterií rodu Lactobacillus narostlých v čisté kultuře. Při eluci DNA z částic bylo ověřováno použití různých pufrů (voda, TE, TBE a TAE pufr), doby eluce a způsobů promíchávání částic. Nejvhodnější postup byl použit při izolaci DNA z bakterií rodu Lactobacillus obsažených v mléčných výrobcích. Bakterie rodu Lactobacillus byly identifikovány pomocí PCR s rodově specifickými primery LbLMA 1-rev a R16-1 (Dubernet a spol., 2002). Druh Lactobacillus acidophilus byl identifikován pomocí PCR s druhově specifickými primery Aci I a Aci II (Tilsala a kol., 1997).
  • Byl optimalizován postup izolace bakteriální DNA pomocí magnetických částic P(HEMA-co-GMA) (1/1) pokrytých karboxylovými skupinami (0,764 mM COOH/g ). Jako kontrola byly použity magnetické částice silikagelu (CPG, USA). Adsorpce DNA probíhala v prostředí vysoké koncentrace PEG 6000 a NaCl. K testování byla použita DNA izolovaná z bakterií rodu Lactobacillus narostlých v čisté kultuře. Při eluci DNA z částic bylo ověřováno použití různých pufrů (voda, TE, TBE a TAE pufr), doby eluce a způsobů promíchávání částic. Nejvhodnější postup byl použit při izolaci DNA z bakterií rodu Lactobacillus obsažených v mléčných výrobcích. Bakterie rodu Lactobacillus byly identifikovány pomocí PCR s rodově specifickými primery LbLMA 1-rev a R16-1 (Dubernet a spol., 2002). Druh Lactobacillus acidophilus byl identifikován pomocí PCR s druhově specifickými primery Aci I a Aci II (Tilsala a kol., 1997). (cs)
  • The procedure was optimalised for the solid-phase bacterial DNA isolation using magnetic particles P(HEMA-co-EDMA) (1/1)covered by carboxyl groups (0,764 mM COOH/g). Magnetic silica particles (CPG, USA) were used as control. DNA adsorption was carried out in high PEG and NaCl concentrations. DNA isolated from pure cultures of bacteria of genus Lactobacillus was used. DNA elution was tested using different buffers (TE, TBE, TAE, water) and time durations including different intensity of sample mixing. The most suitable procedure was used for DNA isolation from bacteria of genus Lactobacillus in dairy products. Bacteria of genus Lactobacillus were identified using PCR with genus specific primers LbLMA 1-rev and R16-1 (Duberbet et al., 2002). The species Lactobacillus acidophilus was identified using PCR with species specific primers AciI and AciII (Tilsala et al. 1997). (en)
Title
  • Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR
  • Optimization of the method of PCR-ready DNA izolation (en)
  • Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR (cs)
skos:prefLabel
  • Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR
  • Optimization of the method of PCR-ready DNA izolation (en)
  • Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR (cs)
skos:notation
  • RIV/00216224:14310/06:00015625!RIV10-MZE-14310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57037), P(GA203/05/2256), Z(MSM0021622415)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 490801
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14310/06:00015625
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • DNA; magnetic particles; Lactobacillus; PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6E6E72CE7A02]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • X. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horák, Daniel
  • Rittich, Bohuslav
  • Španová, Alena
  • Němcová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Masarykova univerzita
https://schema.org/isbn
  • 80-210-3942-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software