About: Atopic eczema; food intolerance; food allergy; food allergens     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Aim of this study is the evaluation of food adverse reactions in adolescent and adult patients suffering from atopic eczema. Foods with most often described reactions are: nuts in 35 % patients, tomatos in 20 %, kiwi in 17, 5 %, apples and spices in 16 %, citruses and oranges in 15 %, capsicum in 13 %, fishes in 12 %, celery in 9 % and chocolate in 7 %. According to our results we recommend to take the detailed history with a view to these foods. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit, po jakých potravinách dospívající a dospělí pacienti s atopickým ekzémem pozorují reakce potravinové intolerance. Nejčastěji jsou uváděny reakce na ořechy - u 35 % pacientů, dále na rajské jablko u 20 %, na kiwi u 17,5 %, jablka a koření u 16 %, citrusy, pomeranče u 15 %, na papriku u 13 %, ryby u 12 % pacientů, na celer u 9 % a na čokoláda u 7 %. Na základě našich výsledků doporučujeme při vyšetření pacientů s atopickým ekzémem cíleně se zaměřit zvláště na tyto potraviny a event. dle obtíží je vyloučit z jídelníčku.
  • Cílem práce bylo zjistit, po jakých potravinách dospívající a dospělí pacienti s atopickým ekzémem pozorují reakce potravinové intolerance. Nejčastěji jsou uváděny reakce na ořechy - u 35 % pacientů, dále na rajské jablko u 20 %, na kiwi u 17,5 %, jablka a koření u 16 %, citrusy, pomeranče u 15 %, na papriku u 13 %, ryby u 12 % pacientů, na celer u 9 % a na čokoláda u 7 %. Na základě našich výsledků doporučujeme při vyšetření pacientů s atopickým ekzémem cíleně se zaměřit zvláště na tyto potraviny a event. dle obtíží je vyloučit z jídelníčku. (cs)
Title
  • Atopic eczema; food intolerance; food allergy; food allergens (en)
  • Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem
  • Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem (cs)
skos:prefLabel
  • Atopic eczema; food intolerance; food allergy; food allergens (en)
  • Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem
  • Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem (cs)
skos:notation
  • RIV/00216208:11150/13:10189430!RIV14-MSM-11150___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 101570
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216208:11150/13:10189430
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food allergens; food allergy; food intolerance; Atopic eczema (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1EAC70420E3C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Česko-slovenská dermatologie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 88
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čelakovská, Jarmila
issn
  • 0009-0514
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 11150
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software