Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Aim of this study is the evaluation of food adverse reactions in adolescent and adult patients suffering from atopic eczema. Foods with most often described reactions are: nuts in 35 % patients, tomatos in 20 %, kiwi in 17, 5 %, apples and spices in 16 %, citruses and oranges in 15 %, capsicum in 13 %, fishes in 12 %, celery in 9 % and chocolate in 7 %. According to our results we recommend to take the detailed history with a view to these foods. (en)
- Cílem práce bylo zjistit, po jakých potravinách dospívající a dospělí pacienti s atopickým ekzémem pozorují reakce potravinové intolerance. Nejčastěji jsou uváděny reakce na ořechy - u 35 % pacientů, dále na rajské jablko u 20 %, na kiwi u 17,5 %, jablka a koření u 16 %, citrusy, pomeranče u 15 %, na papriku u 13 %, ryby u 12 % pacientů, na celer u 9 % a na čokoláda u 7 %. Na základě našich výsledků doporučujeme při vyšetření pacientů s atopickým ekzémem cíleně se zaměřit zvláště na tyto potraviny a event. dle obtíží je vyloučit z jídelníčku.
- Cílem práce bylo zjistit, po jakých potravinách dospívající a dospělí pacienti s atopickým ekzémem pozorují reakce potravinové intolerance. Nejčastěji jsou uváděny reakce na ořechy - u 35 % pacientů, dále na rajské jablko u 20 %, na kiwi u 17,5 %, jablka a koření u 16 %, citrusy, pomeranče u 15 %, na papriku u 13 %, ryby u 12 % pacientů, na celer u 9 % a na čokoláda u 7 %. Na základě našich výsledků doporučujeme při vyšetření pacientů s atopickým ekzémem cíleně se zaměřit zvláště na tyto potraviny a event. dle obtíží je vyloučit z jídelníčku. (cs)
|
Title
| - Atopic eczema; food intolerance; food allergy; food allergens (en)
- Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem
- Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem (cs)
|
skos:prefLabel
| - Atopic eczema; food intolerance; food allergy; food allergens (en)
- Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem
- Reakce na potraviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11150/13:10189430!RIV14-MSM-11150___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11150/13:10189430
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food allergens; food allergy; food intolerance; Atopic eczema (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Česko-slovenská dermatologie
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |