About: Glykemický index potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Theory of glycemic index was first described by Dr. Professor University of Toronto David Jenkins. The glycemic index is formally defined as the area under the curve increased blood glucose after eating 50 grams carbohydrate in test meals, divided by area under the curve after eating a similar quantity of reference food usually white bread or glucose. It takes values ​​from 0 to 100, some even exceed the number 100. GI 100 is the reference food with which to compare other foods. The higher the GI, the faster the food is absorbed faster by increasing blood glucose and insulin. Foods with low GI positively affect human health in several ways. (en)
  • Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech.
  • Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech. (cs)
Title
  • Glykemický index potravin
  • Glykemický index potravin (cs)
  • Glycemic index of food (en)
skos:prefLabel
  • Glykemický index potravin
  • Glykemický index potravin (cs)
  • Glycemic index of food (en)
skos:notation
  • RIV/00216208:11120/07:00003002!RIV12-MSM-11120___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 423505
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216208:11120/07:00003002
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • glycemic index; food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [94833B2B217C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 62
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rambousková, Jolana
  • Kavínová, Hana
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 11120
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software