About: Nová forma sublingvální alergenové imunoterapie - tablety s obsahem alergenů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Specifická alergenová imunoterapie je dosud jediná kauzální terapie zasahující do vývoje specifické imunologické přecitlivělosti. Svým postupným účinkem je schopna tlumit proces alergizace pacienta s navozením tolerance vůči příčinnému %22přírodnímu%22 alergenu. Rok 2011 byl v oboru alergologie a klinické imunologie významný, neboť uplynulo 100 let od doby, kdy v časopise Lancet byl publikován klíčový článek s názvem Prophylactic Inoculation against Hay Fever autora Leonarda Noona. Dnes je specifická alergenová imunoterapie součástí standardizovaných doporučených postupů. S vazbou na aeroalergeny je specifická alergenová imunoterapie v současné době indikována především při projevech alergické rinokonjunktivitidy, intermitentního a lehkého perzistujícího průduškového astmatu. V posledních letech se dostává do popředí z hlediska dostupnosti i bezpečnosti neinjekční forma alergenové imunoterapie - sublingvální aplikace. Světová alergologická organizace publikovala v roce 2009 významný dokument o sublingvální alergenové imunoterapii, ve kterém byly doloženy její účinnost, bezpečnost i efekt srovnatelný s léčbou injekční. Po sublingválních alergenech ve formě kapek jsou terapeutickou novinkou sublingvální alergenové imunoterapie tablety se standardizovaným obsahem pylových alergenů. Terapie je indikována u dětí starších 5 let, dospívajících a dospělých s klinicky významnými příznaky alergické rinokonjunktivitidy způsobené pyly trav. Alergická vazba by měla být potvrzena pozitivními kožními prick testy a popřípadě pozitivitou specifických IgE protilátek proti pylům trav. Otvírají se nám tak možnosti nové účinné formy sublingvální imunoterapie.
  • Specifická alergenová imunoterapie je dosud jediná kauzální terapie zasahující do vývoje specifické imunologické přecitlivělosti. Svým postupným účinkem je schopna tlumit proces alergizace pacienta s navozením tolerance vůči příčinnému %22přírodnímu%22 alergenu. Rok 2011 byl v oboru alergologie a klinické imunologie významný, neboť uplynulo 100 let od doby, kdy v časopise Lancet byl publikován klíčový článek s názvem Prophylactic Inoculation against Hay Fever autora Leonarda Noona. Dnes je specifická alergenová imunoterapie součástí standardizovaných doporučených postupů. S vazbou na aeroalergeny je specifická alergenová imunoterapie v současné době indikována především při projevech alergické rinokonjunktivitidy, intermitentního a lehkého perzistujícího průduškového astmatu. V posledních letech se dostává do popředí z hlediska dostupnosti i bezpečnosti neinjekční forma alergenové imunoterapie - sublingvální aplikace. Světová alergologická organizace publikovala v roce 2009 významný dokument o sublingvální alergenové imunoterapii, ve kterém byly doloženy její účinnost, bezpečnost i efekt srovnatelný s léčbou injekční. Po sublingválních alergenech ve formě kapek jsou terapeutickou novinkou sublingvální alergenové imunoterapie tablety se standardizovaným obsahem pylových alergenů. Terapie je indikována u dětí starších 5 let, dospívajících a dospělých s klinicky významnými příznaky alergické rinokonjunktivitidy způsobené pyly trav. Alergická vazba by měla být potvrzena pozitivními kožními prick testy a popřípadě pozitivitou specifických IgE protilátek proti pylům trav. Otvírají se nám tak možnosti nové účinné formy sublingvální imunoterapie. (cs)
  • Specific allergen immunotherapy (SIT) is at present the only causal therapy interfering with development of specific immunologic hypersensitivity. With its gradual effects, it is capable of suppressing the patient's allergisation by inducing tolerance towards the %22natural%22 allergen in question. The year 2011 was an important one for the field of allergology and clinical immunology, because it had been 100 years since The Lancet published a key article called Prophylactic Inoculation against Hay Fever by Leonard Noon. Today, SIT forms a part of standardised recommended courses of treatment. In relation to aero-allergens, SIT ispresently prescripbed primarily for symptoms of allergic rhinoconjunctivitis, intermittent and mild persistent asthma. In the last couple of years, a new form of allergen immunotherapy has been coming to the forefront thanks to its safety and availability-sublingual application. In 2009, the World Allergologic Organisation (WAO) published an important document on sublingual allergen immunotherapy (SLIT), providing evidence for its effects, safety and efficacy comparable to injections. The most recent variants of SLIT (that came after sublingual allergen solutions in form of drops) are tablets containing a standardised dose of pollen allergens. The therapy is prescribed for children above 5 years of age, adolescents and adults with clinically significant symptoms of allergic rhinoconjunctivitis caused by the pollens of various grasses. The allergic nature of the symptoms should be verified by skin prick tests, or alternatively by a test for specific IgE antibodies for grass pollens. Thus, with a new, efficient form of sublingual immunotherapy, new possibilities are becoming open to us. (en)
Title
  • Nová forma sublingvální alergenové imunoterapie - tablety s obsahem alergenů
  • Nová forma sublingvální alergenové imunoterapie - tablety s obsahem alergenů (cs)
  • Tablets with allergens - new form of sublingual allergen immunotherapy (en)
skos:prefLabel
  • Nová forma sublingvální alergenové imunoterapie - tablety s obsahem alergenů
  • Nová forma sublingvální alergenové imunoterapie - tablety s obsahem alergenů (cs)
  • Tablets with allergens - new form of sublingual allergen immunotherapy (en)
skos:notation
  • RIV/00179906:_____/12:10123612!RIV13-MZ0-00179906
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 154554
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00179906:_____/12:10123612
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Grazax; Oralair; sublingual allergen immunotherapy tablet; specific allergen immunotherapy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2B6FDE65C6D8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Postgraduální medicína
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 14
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krčmová, Irena
  • Novosad, Jakub
issn
  • 1212-4184
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software