About: Use of vacuum-compression therapy in occupational medicine     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vakuum-kompresivní terapie je fyzikálně-léčebnou metodou, která pracuje na hemodynamickém principu. Uplatňuje se zejména při léčbě a prevenci poruch periferního prokrvení končetin. Tato doplňková rehabilitační léčba zlepšuje prokrvení a metabolismus tkání pomocí přístroje, jehož součástí je válec, ve kterém je léčená končetina utěsněna pomocí pryžové manžety. Podstatou léčby je střídavé působení fáze podtlaku a přetlaku na léčenou končetinu. Při podtlakové fázi dochází k hloubkové pasivní hyperémii a fáze přetlaku je provázena zblednutím periferních částí končetin v důsledku zvýšeného odtoku žilní krve a lymfy z periferie oběhu centrálním směrem. Mezi hlavní indikace vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství patří především traumatická vázoneuróza a postižení periferních nervů končetin. Na Klinice pracovního lékařství v Olomouci je tato terapie používána téměř dvacet let. U pacientů s traumatickou vazoneurózou dochází po léčbě průměrně na 6 měsíců až 1 rok k podstatnému zmírnění subjektivních obtíží. Postupně získáváme zkušenosti i s léčbou profesionálních neuropatií.
  • Vakuum-kompresivní terapie je fyzikálně-léčebnou metodou, která pracuje na hemodynamickém principu. Uplatňuje se zejména při léčbě a prevenci poruch periferního prokrvení končetin. Tato doplňková rehabilitační léčba zlepšuje prokrvení a metabolismus tkání pomocí přístroje, jehož součástí je válec, ve kterém je léčená končetina utěsněna pomocí pryžové manžety. Podstatou léčby je střídavé působení fáze podtlaku a přetlaku na léčenou končetinu. Při podtlakové fázi dochází k hloubkové pasivní hyperémii a fáze přetlaku je provázena zblednutím periferních částí končetin v důsledku zvýšeného odtoku žilní krve a lymfy z periferie oběhu centrálním směrem. Mezi hlavní indikace vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství patří především traumatická vázoneuróza a postižení periferních nervů končetin. Na Klinice pracovního lékařství v Olomouci je tato terapie používána téměř dvacet let. U pacientů s traumatickou vazoneurózou dochází po léčbě průměrně na 6 měsíců až 1 rok k podstatnému zmírnění subjektivních obtíží. Postupně získáváme zkušenosti i s léčbou profesionálních neuropatií. (cs)
  • Vacuum-compression therapy is a method of physical treatment which is based on the haemodynamic principle. It is used in the treatment and prevention of extremity peripheral circulation disorders. This complementary rehabilitation treatment improves circulation and tissue metabolism by the help of a device whose part is a „tube“ where the treated extremity is placed and fixed by the help of a rubber cuff. The alternation of phases of positive and negative pressure inside the tube is the essence of the treatment. Deep passive hyperemia occurs in the phase of negative pressure and the phase of positive pressure is accompanied by blanching of the peripheral parts of extremity as the result of marked reflux of venous blood and lymph from the peripheral to central circulation. The main indications for vacuum-compression therapy in occupational medicine are traumatic vasoneurosis and damage to peripheral nerves of extremities. This therapy has been used at the Department of Occupational Medicine in Olomouc for almost twenty years. There is a substantial relief of symptoms approximately for 6 months to 1 year after the treatment in patients with traumatic vasoneurosis (en)
Title
  • Use of vacuum-compression therapy in occupational medicine (en)
  • Využití vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství
  • Využití vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství (cs)
skos:prefLabel
  • Use of vacuum-compression therapy in occupational medicine (en)
  • Využití vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství
  • Využití vakuum-kompresivní terapie v pracovním lékařství (cs)
skos:notation
  • RIV/00098892:_____/12:#0000388!RIV13-MZ0-00098892
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179745
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00098892:_____/12:#0000388
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vacuum-compression therapy, traumatic vasoneurosis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2F95A78148F3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Martin
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Martin, Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • IX. Martinské dni pracovného lekárstva a toxikológie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nakládalová, Marie
  • Hrubá, Věra
  • Brlková, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského v Martine
https://schema.org/isbn
  • 9788089544141
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software