About: Vývoj operační techniky artroskopické reinzerce manžety rotátorů: naše zkušenosti z let 1998-2008     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A roptator cuff tear is a relatively frequent cause of pain restrcted motion of the shoulder. Some orthopaedists believe that any attemmpt at rotator cuff reconstruction will fail. The aim of this paper is to present our experience with artroscopic reconstruction of rotator cuff tears. Between January 1998 and december 2008, 319 patients with an early diagnosis of rotator cuff rupture were treated. The group included 67 women and 252 men, with an average age of 37 years (range, 24 to 71 years) at the time ofsurgery. The patients indicated for arthroscopic reconstruction had to show free motion of the shoulder, had a fulll thickness tear up 3 cm in size in the sagittal plane and a Patte stage 2 tear in the frontal plane at the maximum. (en)
  • Ruptura rotátorové manžety je bolestivou afekcí ramenního kloubu, která současně zhoršuje jeho funkci. Některé práce uvádějí, že až 85% ruptur RM vzniká postupně na podkladě degenerativního procesu opakovanou traumatizací šlach RM o spodní plochu akromia. Předpokládá se, že po určité době se chronické mikrotrhliny spojí a vznikne větší klinicka významná ruptura. V těchto studiích byli hodnoceni převážně pacienti v 5. až 7. decenniu, kteří byli indikováni k operační terapii v již pokročilých stádiích ruptury RM,kdy byl kromě bolesti omezený také pohyb. Peroperačně se obvykle tjistila rozsáhlá ruptura RM, která byla retrahována a špatně mobilizovatelná, což vylučovalo prostou suturu. Za této situace bylo možné provést některou operaci fungující na proncipu šlachového přenosu, nebo se na rekonstrukci manžety rezignovalo a provedla se pouze dekomprese subakromiálního prostoru. S rozvojem povědomí o tomto onemocnění, avšak zejména díky moderním vyšetřovacím metodám-jak invazivním tak neinvazivním, jsou dnes pacienti s rupturou RM diagnostikováni mnohem dříve. Nabízí se tedy možnost časného ošetření těchto poranění s refixací odtržené šlachy RM do oblasti rozhraní hlavice a tuberculum maius humeri.
  • Ruptura rotátorové manžety je bolestivou afekcí ramenního kloubu, která současně zhoršuje jeho funkci. Některé práce uvádějí, že až 85% ruptur RM vzniká postupně na podkladě degenerativního procesu opakovanou traumatizací šlach RM o spodní plochu akromia. Předpokládá se, že po určité době se chronické mikrotrhliny spojí a vznikne větší klinicka významná ruptura. V těchto studiích byli hodnoceni převážně pacienti v 5. až 7. decenniu, kteří byli indikováni k operační terapii v již pokročilých stádiích ruptury RM,kdy byl kromě bolesti omezený také pohyb. Peroperačně se obvykle tjistila rozsáhlá ruptura RM, která byla retrahována a špatně mobilizovatelná, což vylučovalo prostou suturu. Za této situace bylo možné provést některou operaci fungující na proncipu šlachového přenosu, nebo se na rekonstrukci manžety rezignovalo a provedla se pouze dekomprese subakromiálního prostoru. S rozvojem povědomí o tomto onemocnění, avšak zejména díky moderním vyšetřovacím metodám-jak invazivním tak neinvazivním, jsou dnes pacienti s rupturou RM diagnostikováni mnohem dříve. Nabízí se tedy možnost časného ošetření těchto poranění s refixací odtržené šlachy RM do oblasti rozhraní hlavice a tuberculum maius humeri. (cs)
Title
  • Vývoj operační techniky artroskopické reinzerce manžety rotátorů: naše zkušenosti z let 1998-2008
  • Vývoj operační techniky artroskopické reinzerce manžety rotátorů: naše zkušenosti z let 1998-2008 (cs)
  • Evolution of the technique of arthroscopic reinsertion of the rotator cuff. Our experience from the years 1998 to 2008 (en)
skos:prefLabel
  • Vývoj operační techniky artroskopické reinzerce manžety rotátorů: naše zkušenosti z let 1998-2008
  • Vývoj operační techniky artroskopické reinzerce manžety rotátorů: naše zkušenosti z let 1998-2008 (cs)
  • Evolution of the technique of arthroscopic reinsertion of the rotator cuff. Our experience from the years 1998 to 2008 (en)
skos:notation
  • RIV/00098892:_____/12:#0000233!RIV13-MZ0-00098892
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179906
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00098892:_____/12:#0000233
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Arthroscopic technique development, reinsertion, rotator cuff (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BE1458EC615E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta chirurgiae orthopaedicae et traumatologiae Čechoslovaca
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 79
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gallo, Jiří
  • Holibka, Radomír
  • Kalina, Radim
issn
  • 0001-5415
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software