About: Map Application Folk Dress in Moravia and Ethno-Cartographic Presentation of Coat Dress     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V roce 2011 se Národní ústav lidové kultury, Strážnice stal řešitelem projektu NAKI č. DF11P01OVV017 %22 Tradiční lidový oděv na Moravě - identifikace, analýza, kontext, konzervace a trvale udržitelný stav sbírkového materiálu z let 1850–1950%22. Informace o dokumentovaných oděvních součástech jsou zpřístupněny díky GIS mapovému webu Lidový oděv na Moravě. V něm budou pro badatele zpřístupněny zdrojové informace o součástech lidového oděvu uložených ve sbírkových fondech českých a moravských muzeí. Jednotlivé typy oděvních součástí, jako jsou kalhoty, vesty, kabátky, kabáty, košile, rukávce, sukně a ženské vesty či živůtky atd., jsou identifikovány podle jednotné systematiky a získané informace vloženy do databáze. Ta umožňuje vzájemné porovnávání a vytvoření skupiny se shodnými vlastnostmi. Na jejich základě jsou jednotlivé typy a jejich varianty prezentovány na mapě. Zobrazené piktogramy oděvních součástí umožňují přechod do databázové karty, v níž jsou obsaženy nejen zdrojové informace, ale též kresby a střihový nákres.
  • V roce 2011 se Národní ústav lidové kultury, Strážnice stal řešitelem projektu NAKI č. DF11P01OVV017 %22 Tradiční lidový oděv na Moravě - identifikace, analýza, kontext, konzervace a trvale udržitelný stav sbírkového materiálu z let 1850–1950%22. Informace o dokumentovaných oděvních součástech jsou zpřístupněny díky GIS mapovému webu Lidový oděv na Moravě. V něm budou pro badatele zpřístupněny zdrojové informace o součástech lidového oděvu uložených ve sbírkových fondech českých a moravských muzeí. Jednotlivé typy oděvních součástí, jako jsou kalhoty, vesty, kabátky, kabáty, košile, rukávce, sukně a ženské vesty či živůtky atd., jsou identifikovány podle jednotné systematiky a získané informace vloženy do databáze. Ta umožňuje vzájemné porovnávání a vytvoření skupiny se shodnými vlastnostmi. Na jejich základě jsou jednotlivé typy a jejich varianty prezentovány na mapě. Zobrazené piktogramy oděvních součástí umožňují přechod do databázové karty, v níž jsou obsaženy nejen zdrojové informace, ale též kresby a střihový nákres. (cs)
  • In 2011, the National Institute of Folk Culture in Strážnice was charged to solve the project titled „Traditional folk dress in Moravia – identification, analysis, context, conservation and sustainable condition of materials collected between 1850 nad 1950“. The information about documented garments will be available thanks to the GIS map application Folk Dress in Moravia. The application shall provide the researchers with source information about the folk garments placed in collections of Czech and Moravian museums. Particular types of garments, such as trousers, vests, jackets, coats, shirts, blouses, skirts and female waistcoats or bodices etc. will be identified according to united systematics and the acquired information will be placed in the database. It allows to compare the garments and to form a group with identical properties. Based on these properties, particular types and variants thereof are presented on the map. The depicted pictograms of garments allow moving to a database card, in which not only the source information but also drawings and pattern sketches are included. (en)
Title
  • Map Application Folk Dress in Moravia and Ethno-Cartographic Presentation of Coat Dress (en)
  • Mapová aplikace Lidový oděv na Moravě a etnokartografická prezentace kabátového oděvu
  • Mapová aplikace Lidový oděv na Moravě a etnokartografická prezentace kabátového oděvu (cs)
skos:prefLabel
  • Map Application Folk Dress in Moravia and Ethno-Cartographic Presentation of Coat Dress (en)
  • Mapová aplikace Lidový oděv na Moravě a etnokartografická prezentace kabátového oděvu
  • Mapová aplikace Lidový oděv na Moravě a etnokartografická prezentace kabátového oděvu (cs)
skos:notation
  • RIV/00094927:_____/14:#0000124!RIV15-MK0-00094927
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DF11P01OVV017)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 27351
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00094927:_____/14:#0000124
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Geographic information system, ethnographic maps, folk clothing, coat, Moravia (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7ED566A2F9E9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Národopisná revue
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šimša, Martin
issn
  • 0862-8351
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software